Pontiac Sunfire 2000 startar inte

En kompakt bil som tillverkas av Pontiac fram till 2005, Sunfire, fanns i cabriolet, sedan och coupé stilar kropp och efterträddes av G5 i Pontiac fordon sortimentet. Om du har problem att starta Sunfire, rekommenderas det att du utför några enkla diagnostiska förfaranden på batteriet, tändsystemet, och bränsletillförsel systemet för att hitta orsaken till problemet. Följ dessa steg för att utröna varför din Sunfire inte startar. Saker du behöver
2000 Pontiac Sunfire Repair Guide
startkablar
Spark Tester
Visa fler instruktioner
Motor Vevar men startar inte
1 < p> Kontrollera att du inte har slut på gas. Om bilen är på tomt, lägga bränsle och prova att starta Sunfire igen.
2

Undersök varje tändstift, testa med en gnistprovare om det behövs för att avgöra om någon har gått dåligt. Byt ut eventuella defekta tändstift och försöker starta Sunfire igen.
3

Sätt nyckeln i tändningslåset, vrida det hela vägen till höger, men utan att försöka starta bilen. När Sunfire elektronik engagera, lyssna efter ljudet att bränslepumpen gör när det trycksätter. Om inget hörbart ljud uppstår, kan bränslepumpen behöver bytas.
4

Meddelande huruvida kamremmen är fortfarande intakt. Om den har hoppat, kommer det att behöva bytas ut för att den motorn att starta.
Engine Dosn't Crank
5

Bifoga startkablar till Sunfire s batteriet och till batteriet av en annan funktionell fordon. Försök att hoppa starta Sunfire.
6

Låt motorn igång i 10 till15 minuter. Lossa startkablarna, stänga av Sunfire, försök sedan starta den igen. Om det inte startar, är detta ett tecken på att batteriet inte håller en laddning, behöver batteriet bytas ut.
7

Konsultera en kvalificerad mekaniker för att inspektera tändsystemet och starter om Sunfire börjar inte med en skjuts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65724.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.