Tecken och symtom på dåliga motorfästen

motorfästen är oerhört viktiga fordonsdelar som stabiliserar och rikta ett fordons motor i motorrummet. Trots det lilla formatet och relativt billigt i kostnad, kan motorfästen orsaka enorma mekaniska problem om de bryter eller går dåligt. Överdriven motorvibration

En av de vanligaste symptomen på dåliga motorfästen är överdriven motor vibrationer, speciellt under hård acceleration och /eller motorn varvar, när motorns rörelser är mest uttalade. Motorfästen tjäna till att stabilisera och förstärka ett fordons motor, dåliga motorfästen tillåter alltför motorns rörelser att uppstå, rörelse som uttalas när alltför motoreffekten skapas. Dåliga motorfästen så att alltför motorrörelser att orsaka vibrationer fordonets chassi som kan resa in i passagerarutrymmet i ett fordon, där vibrationerna kan ofta vara både känns och hörs.
Överdriven Engine Skramlande

Engine skramlande är ett annat vanligt symptom på dåliga motorfästen. Beroende på hur många motorfästen är dåliga, kan en motor skaka och shimmy på ett udda sätt, ibland stöta mot angränsande mekaniska delar, som alla kan leda till att motorn skrammel. Motor skramlande grund av dåliga motorfästen är oftast mer uttalad under tider av tomgångskörning. Motoreffekt på denna punkt är låg, och en motor är tillåtet att gunga fram och tillbaka under normal kraft, när motorn skramlande är lättare urskiljas än under tung motoreffekt eller kraftig acceleration.
Onormal Engine Position

En motor som verkar skev eller ur läge, i förhållande till sitt normala läge, är normalt en motor med trasiga eller allvarligt skadat motorfästen. Förutom att säkra en motor inuti fordonet huven facket och stabilisera sina rörelser, motorfästen tjänar till att hålla en motor linje och rätt placerad för att möjliggöra adekvat motordrift, och adekvat drift av samtliga styrkande mekaniska anordningar under en bils huva. Dåliga motorfästen kan tillåta en motor att bågna eller luta, en situation som lätt upptäckas genom en flitig individ.
Motorskador

I sällsynta fall, trasiga motorfästen kan orsaka skador på olika motordelar, såsom till grenröret eller ventilen packningar täcka, vilka båda är belägna på den laterala aspekten av ett fordons motor. Svårt trasiga motorfästen kan tillåta ett fordons motor för att flytta och slå våldsamt, speciellt under snabb motor acceleration och /eller under körning i hög hastighet. Detta kan orsaka fysisk skada om motorn stängs tillräckligt långt åt sidan för att möjliggöra kontakt mellan motorn och fordonets sidor motorrummet. Motordelar kan bli knäckt, bruten eller bucklig som resultatet av trasiga motorfästen.
Bruten Motor Bälten och /eller slangar

Förutom att orsaka skador på vital motor komponenter, kan trasiga motorfästen också orsaka skador på olika bälten motor drev och slangar motor. Svårt skadade eller trasiga motorfästen kan orsaka motor remmar och slangar för att bryta och /eller snäpp om motorn tillåts rotera eller vända överdrivet. Bälten och slangar, speciellt vattenpump och makt bälten styrning och kylarslangar, kan sträckas onormalt och allvarligt skadad eller trasig. Som är fallet med skador på motordelar som orsakas av dåliga motorfästen, trasiga bälten motor och slangar är sällsynta händelser som bara händer som ett resultat av kraftigt brutna eller skadade motorfästen motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64012.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.