Felsökning RPM på en Chevy Blazer

Chevy Blazer var General Motors första riktiga sport utility vehicle (SUV) som byggde på C /K lastbilsflak. Det visade sig vara mycket populär tack vare dess enkla reparationer och billiga delar eftersom C /K baserade lastbil komponenter kan bytas med Chevy Blazer. Men Chevy Blazer skulle kunna utveckla ett antal problem över tiden som kan vara ansvarig för onormala varvtal. En felaktig motorstyrenheten (ECU) eller en överhettad motor skulle vara den mest sannolika boven i dramat. Instruktioner
1

Pop huven öppen på Chevy Blazer genom att dra spärren Huvlås i kabinen och sedan backa upp det med en huva prop pinne. Inspektera kylaren först för eventuella skador eller skräp på kylflänsen. Ta bort eventuellt skräp på kylaren som kan orsaka att motorn överhettas och göra varvtal varierar. Rådfråga din underhåll poster för sista gången på kylarvätska ändrades och sätta in ny vätska om det är tid eller om det har skett en läcka.
2

Kontrollera batteriet för eventuella skador eller om det är död. En dåligt fungerande batteri kan orsaka att motorn har ett lägre varvtal om tändstiften inte får tillräckligt med ström för att leverera en avgift. Även inspektera generatorn för eventuella skador eller korroderade kontakter som också kan leverera för lite laddning.
3

Vrid Chevy Blazer på och bara låta den gå på tomgång. Om tomgångsvarvtal är över 2000 rpm så att motorn kan få för mycket bränsle och luft i förgasaren. Detta kan vara från en stucken förgasare ventil eller en funktionsstörning motorstyrenheten (ECU). I båda fallen är det bäst att ta Chevy Blazer till en återförsäljare för reparation. ECU kan inte reflashed utan återförsäljaravtal koder i vissa fall.
4

Flytta Chevy Blazer i Drive och ge den lite gas. Om RPM plötsligt överspänning då vajrarna kan vara för hårt och motorn "tror" du ber om mer gas än vad du egentligen är. Om RPM misslyckas att gå upp då kablaget kan vara för löst och det omvända inträffar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67758.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.