Så här kontrollerar A /C Köldmedium

Kontrollera dina A /C köldmedium kan förebygga kostsamma reparationer enligt Bilvård hemsida. Din bil är A /C, eller luftkonditioneringen kyler med hjälp av ett köldmedium. Bilar tillverkade efter 1994 använder R-13a i stället för R-12 freon används i tidigare modeller. R-13a är mer miljövänligt än R-12 freon. Men blanda de två inte, så se till att du vet vilken typ bilens A /C använder. Saker du behöver
Auto manuell
A /C tryckmätare
Visa fler instruktioner
1

läsa din bil bruksanvisning. Granska diagram som visar din VVS-system. Också, lokalisera informationen i manualen ger den typ av köldmedium ditt system använder. Om det inte i manualen, leta efter en etikett under huven som anger vilken typ av köldmedium.
2

Lokalisera A /C, eller VVS, enhet under bilens huv. Hitta det lågtryck linje på VVS-system. Det är en stor linje som är stål och ser annorlunda ut än de övriga slangar och linjer under huven.
3

bort det blå locket på slutet av lågt tryck linje. Skruva loss den med handen genom att vrida den åt vänster.
4

Anslut A /C tryckmätare till linjen. Använd snabbkopplingar snäppfäste på mätaren.
5

Titta på mätaren. Mätaren mäter trycket i pounds per kvadrattum, eller psi. De flesta mätare har ett färgat band på mätaren för noggrannhet. Generellt visar en läsning som faller inom det gröna bandet din köldmedium nivå är tillräcklig. Däremot indikerar en behandling i det röda bandet låga nivåer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67235.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.