Min Mini Cooper startar inte

Mini Cooper är en kompakt, bränslesnåla fordon som utformats som svar på Suez oljekrisen 1956. The Classic Mini debuterade tre år senare 1959. För närvarande är Mini Cooper som tillverkas av BMW under MINI varumärket, men ändå innehåller många kvaliteter Classic Mini. Precis som alla andra fordon, kan Mini har ibland problem med att starta och kan kräva felsökning. Innan du ringer på en professionell mekaniker eller med din Mini Cooper bogseras till en återförsäljare, det finns vissa saker som du kan kontrollera att spara tid och pengar. Instruktioner
1

Sätt din nyckel i tändningslåset för din Mini Cooper och försök att vända det. Om nyckeln inte kommer att vända, då ratten inte kan låsas, vilket är nödvändigt för att starta bilen. Ställ in ratten så att den är i låst läge och försök att vrida om nyckeln igen.
2

Kontrollera bränslenivån av Mini Cooper. Vrid nyckeln till "Tillbehör" och observera bränslemätaren. Om bränslet är låg, kommer det bränsle ljus slås på. Dessutom, om du är osäker på om bränslemätaren är korrekt, lägg en gallon gas till Mini och försöker starta motorn igen.
3

Slå på strålkastarna eller innerbelysning medan nyckeln är i "Tillbehör" läge. Om lamporna inte tänds kan batteriet behöva laddas, ersatt, eller hoppa igång.
4

Lyssna på alla ljud som kan tyda på ett problem. Försök att starta motorn genom att vrida nyckeln till startläge. Om du hör något alls, kan det finnas ett problem med en trasig tändningslåset. Om du hör klickande ljud när du försöker starta Mini Cooper, kan det finnas ett problem med starter. Om motorn startar men fräser ut, finns det sannolikt ett problem med bränsleledningen, bränslefiltret, eller bränslepumpen.
5

Öppna huven. Leta reda på och kolla oljan, transmissionsolja och nivåer kylvätska. Om vätskan är för låga, motorn har problem med att starta. Kontrollera vätskenivåer är mellan de lägsta och högsta nivåer.
6

Ring en professionell mekaniker om din Mini Cooper fortfarande inte starta. Bogsera eller har det bogseras till en verkstad eller återförsäljare för ytterligare diagnostiska tester och reparation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66319.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.