Hur du ändrar en termostat i en 1999 Ford Expedition

En av de första moderna stadsjeepar, 1999 Ford Expedition, har varit på väg ett bra tag nu. Däremot betyder det inte ditt Expedition behöver ge efter för ålder. Regelbundna motor kontroller hjälper till att förlänga livslängden på din Ford. Detta gäller särskilt för kylsystemet. En dålig termostat kan innebära en säker död för din motor. Byta en del som kostar några dollar är alltid bättre än att byta en sprucken motorblocket. Saker du behöver
1999 Ford Expedition termostat
RTV packning Maker Review Wrench
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Avlägsna kylarslangen från termostaten genom att lossa bandet klämman med en skruvmejsel. Skjut bandklämman mot kylaren och dra slangen bort av termostatlocket.
2

Ta bort skruvarna som håller termostaten locket på insugningsröret av Expedition. Dra termostaten täcka bort av insugningsröret. Både bultar och termostaten locket kommer att återanvändas, så de inte ska slängas.
3

Dra termostaten ur insugningsröret och ta bort den gamla packningen från ytan av insugningsröret. Båda kan tas bort med hjälp av fingrarna och båda kan kastas bort. De kommer inte att användas igen.
4

Lägg en sträng RTV packning maker på botten av termostatlocket. Se instruktionerna på förpackningen för torktider. Torktider varierar med varje RTV tillverkaren.
5

Placera den nya termostaten i insugningsröret av Expedition och skruva termostaten tillbaks locket.
6

Sätt tillbaka kylröret genom säkra bandet klämman på plats. Se till att klämman är tight eller det kommer att finnas möjlighet till läckage kylarvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64904.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.