Hur man testar förslutna batterier

Även känd som ett underhållsfritt batteri, fungerar ett förseglat batteri på samma grundläggande sätt som en traditionell våt cell, eller otätade, batteri. Som en förseglad batteri innehåller ett förseglat bilbatteri fortfarande elektrolyter. Men du kan inte fylla ett förseglat batteri med vätska för att fylla på vätskenivån. Eftersom det är förseglade, är du inte heller kunna testa denna typ av batteri med en hydrometer. Snarare kommer en digital voltmeter, som kan köpas för så lite som $ 20, behövas. Saker du behöver
Digital voltmeter
Batteriladdare (om nödvändigt) katalog Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

bort någon typ av terminal täcker på det förseglade batteriet. Du måste kunna komma åt både de negativa och positiva terminaler. Också kontrollera din voltmeter att den ska ställas till likström skalan och 12 volt.
2

Fäst digital voltmeter s leder till slutet batteri. Pluskabeln ska vara fast ansluten till den positiva polen och den negativa kabeln ordentligt fäst till den negativa polen.
3

Följ spänningen avläsning visas på digital voltmeter. Om din förseglat batteriet är fulladdat, bör avläsningen vara cirka 12,8 eller 12,9 volt. En läsning som är extremt låg, såsom 10,0-11,0, kan tyda på en kortsluten cell. I detta fall är ett nytt batteri sannolikt behövs. En läsning i 11,0-12,0 område betyder att batteriet är svagt och behöver laddas.
4

Ladda slutet batteri om det behövs. Använd ett 12-volts batteriladdare, inställd på en låg amp-takt, för att långsamt ladda batteriet. Beroende på svårighetsgraden av batteriets urladdning, får tid att ladda fullt vara allt från några timmar till en hel dag. Kontrollera batteriladdaren ofta för att säkerställa att batteriet laddas korrekt.
5

Slå på fordonets strålkastare i ungefär fem minuter efter att batteriet är fulladdat. Sedan släcker belysningen och vänta ca 10 minuter. Detta tar bort ytladdning, som skulle kunna störa noggrannheten av testet. Om slutet batteri har avlägsnats från fordonet, låta batteriet vila för någonstans mellan två och åtta timmar att avlägsna ytladdningen.
6

testa den förseglade batteriet genom att ansluta din digitala voltmeter i samma sätt som tidigare. Om behandlingen är låg återigen, är det slutet batteri inte kan hålla en laddning och behöver bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66317.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.