Turbo Diesel Problem

Dieselmotor har spenderat mer än ett sekel tjäna sitt rykte för stora vridmoment, otrolig pålitlighet, god bränsleekonomi och mångsidighet. Även de bästa av dem kan gå illa, men som en följd av ålder, bristande underhåll eller ogenomtänkta förändringar. Det finns några kontrollampa tecken uppvisas av alla dieslar när vissa problem finns. Low RPM Rökning
p Detta är problem som plågar många dieselmotorer, särskilt de som tillbringar mycket tid tomgång (som i over-the-road lastbilar). Denna rök är i allmänhet på grund av oljeläckage i cylindern på grund av slitna turbo lager eller slitna ventil-guide tätningar. Diesel förbränningstemperaturerna är oftast tillräckligt hög när du kör för att helt förånga eller täcka upp den läckande oljan, men den låg-cylindrig temperatur tomgång motor gör röken märkbar. Addera White Smoke

Vit rök är egentligen bara ett moln av förångad diesel, och en stor del av det är oftast ett tecken på att det inte finns tillräckligt med värme för att bränna bränslet. Om problemet är en eller flera smutsiga eller dåligt fungerande glödstift, då röken försvinner vanligtvis efter att motorn värms upp och börjar att upprätthålla sin egen förbränning utan dem. Fortsatt vit rök är ett tecken på att bränsleinsprutarna är smutsig, eller att insprutningstidpunkten har varit över-Advanced.
Svart rök

Tänk på svart rök som det andra steget av vit rök. Det är alltid ett tecken på en rik luft /bränsle-förhållande (överskott bränsle). Detta kan ha flera orsaker, bland annat läckande injektorer, igensatta luftfilter, en dåligt fungerande turbo, kollapsade inmatningsrör, begränsad avgaser eller en amatör omprogrammering jobb. En viss mängd svart rök är att vänta när motorn har modifierats och extra bränsle sprutas in, men överskottet svart rök indikerar mycket höga avgastemperaturer som kan skada turbo och motor.
Fuel Rotting

Diesel är en ganska oförädlad form av olja, och det får aldrig glömma att denna olja var någon gång en ruttnande djur. Så konstigt som det verkar, tar det inte mycket för att fortsätta processen med att bränsle för biologisk nedbrytning, vilket är anledningen till frekventa tank rengöring är så viktigt. Biologiskt dieselbränsle kommer att starta som ett slags slemmiga film på väggarna i tankarna, som så småningom bildar fasta klumpar i bränslet. Degraded diesel fungerar också som en utmärkt grogrund för bakterier, mögel, jäst och svampar, som alla bidrar föroreningar och få bränslet att ta på ett slags härsket cottage-cheese konsistens.

Dessa klumpar täppa filter och injektorer, och kommer att orsaka effektförluster och överskott rökning. Andra tecken på dålig bränsle är korroderade och urkärnade injektorer, en slemmig film i bränslefiltret och en skadlig stank som liknar ruttna ägg och road-kill.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64701.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.