Problem med Subaru Hastighetsmätare

Vissa äldre-modell Subarus, särskilt 1999 års modeller, tillverkades med defekta delar som leder till täta hastighetsmätaren fel. Ett fordons hastighetsmätare inte bara ger föraren hastigheten information, men också ger fart-relaterad information till datorer inom bil som hanterar säkerhet, effektivitet och system servicebutiker som makt bromsning, bränsleinsprutning, farthållare, och mer. Beroende på källan av hastighetsmätare frågor, kommer antingen hastighetsmätaren ensam eller hastighetsmätaren och andra system tillsammans fel. Hastighet givarfelskyddet

fordonshastighetssensor är ett instrument som registrerar tidpunkt och belopp av fordonets hjul. Bilens datoriserade använda uppgifterna för att beräkna hastighet och tillryggalagd sträcka. De flesta Subaru fordon har flera hastighetssensorer. Om en eller flera av fordonets hastighet sensorer misslyckas, kommer hastighetsmätaren normalt visar felaktiga hastigheter. Förutom att tillhandahålla uppgifter för hastighetsmätaren

, bilens hastighet sensorer lämna uppgifter som också kan användas av system som t.ex. automatisk växellåda, farthållare, låsningsfria bromsar, servostyrning, och andra system.

hastighetssensorer kan bytas ut individuellt eller alla på en gång.

Fel på hastighetsmätaren huvudet är ett relativt vanligt problem med vissa modeller och årsmodeller. 1999 fordon verkar särskilt benägna att hastighetsmätaren huvudet misslyckande. Om hastighetsmätaren huvudet misslyckas, kommer hastighetsmätaren inte visar rätt hastighet, kommer hastigheten visas hoppar runt, eller hastighetsmätaren fungerar bara ibland. Den gemensamma lösningen till hastighetsmätaren huvudet misslyckande är utbyte av hastighetsmätaren huvudet.
Lösa anslutningar

om fordonets hastighet sensorer och hastighetsmätare huvudet allt arbete individuellt, hastighetsmätare problem kan ligga på de kablar som förbinder de separata bitar. Spåra kablarna som ansluter till hastighetsmätaren och kontrollera tätheten av alla anslutningar kan hjälpa till att lokalisera källan till misslyckande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66811.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.