DIY gnisturladdningen

Spark ansvarsfrihet är en av de vanligaste metoderna för att kontrollera bilens tändning. Du kan visuellt kontrollera om din motor producerar en avgift genom att ta bort locket tändstiftet och motorn dras runt. Om du ser en gnista ut från änden av tråden, kan du utesluta startsvårigheter när bilen saknas eller startar inte alls. Denna teknik har använts i flera år, och även uppleva mekaniker kommer att kontrollera det innan du går vidare till andra mer komplicerade diagnoser. Saker du behöver
Tändstiftshylsa
Ratchet
Handskar
Visa fler instruktioner
1

Lean över huven på bilen när motorn är avstängd och dra bort de närmaste tändkabeln med fingrarna. Ta bort tändstiftet med en tändstiftshylsor.
2

Placera änden av tändstiftet tillbaka in i tändkabeln precis som om det var innan du tog bort det. Sätt på dig ett par läderhandskar.
3

Håll tändstiftet med fingrarna genom det tjocka gummit partiet i slutet av tråden.
4

Instruera en assistent för att sitta i förarsätet och vrid nyckeln att dra runt motorn en kort stund. Om motorn startar, det är okej. Observera änden av tändstiftet. Om det utsläpp en konsekvent gnista, är tändningen böter. Om du inte ser någon gnista, kan du ha ett problem med tändsystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68513.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.