Effekterna av en dålig Förgasare Packning

I en förgasarmotorer är carb-till-grenrörspackning förmodligen den näst största potentiella läckage bredvid grenrörspackning själv. Den carb Packningen är ansvarig för att den känsliga gränsen mellan där luften är och där det inte borde vara, ett misslyckande här kan förstöra din motorns hela dagen. Grundproblemet

en förgasare fungerar med hjälp av motorns vakuum för att suga bränsle genom förgasaren s mätare jets, och införa det i den högsta punkten av vakuum och luftflöde för att blanda den i en exakt mängd med luft. En läckande förgasare packning kommer inte låta bränslet ut, men det kommer att låta luften sippra in precis där dammsugaren signalen är viktigast.
Svag Leak

En mycket liten läckage kan orsaka en bit av motorn grovhet på tomgång, när gasinmatningsskivorna är stängda och vakuum är tänkt att vara som störst. Det är på tomgång där motorn är mest känsliga för mindre förändringar i luftflöde, eftersom gasinmatningsskivorna är nästan hela vägen stängd. En mycket liten läcka kanske inte märks eftersom mer än en mindre motor vibrationer vid tomgång och en millisekund tvekan innan accelerationen.
Större Leak

En större läcka kommer att orsaka märkbar motorns vibrationer och sannolika misständningar på tomgång, och svår att tveka under acceleration. En av vakuum läcka signatur symptom är att det verkar gå iväg med full gas förhållanden, speciellt vid höga varvtal. En medelstor läckan kommer ofta resultera i en "jakt" eller stigande-och-fallande tomgång. Detta inträffar när distributörens vakuum förväg inser att det inte blir vakuum signalen det borde vara och och drar eller lägger tidsanpassningsförskottet.
Svår Leak

Du kan oftast bedöma svårighetsgraden av ett vakuum läcka av hur högt dess störning når upp i varvtalsregistret. Ju mer du öppnar gasspjället, den mindre vakuum och mer luft i motorn "förväntar" för att se, alltså, den mindre effekten ett vakuum läcka kommer att ha på prestanda. Men kommer att ytterligare luft har också en otäck bieffekt i form av en mager luft /bränsleblandning. Magra blandningar är bättre för bränsleekonomi, till en punkt, men också orsaka din motor att köra mycket varmare. Addera Diagnos och ytterligare symptom
p Om du har ett vakuum-förskott distributören och du upplever tomgång jakt, det enklaste sättet att testa för ett vakuum läcka är att koppla förskottet röret på distributören och anslut linjen. Om jakten slutar eller bås motor, har du fått ett vakuum läcka. Vakuum läcker kommer också tenderar att orsaka en "lean slå tillbaka" genom avgasröret. Lean backfires hända när blandningen inte kommer att upprätthålla en flamma i cylindern och istället bränner sitt bränsle i avgasröret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68683.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.