Dodge Avenger startar inte

The Avenger är en Dodge sedanmodell som är en del av Chrysler Group LLC. De första modellerna släpptes under 2008. Precis som med alla fordon, kan du stöta på några problem med din Dodge Avenger, inklusive underlåtenhet att starta. Om detta händer dig, det finns några enkla kontroller som kan göras för att felsöka din Avenger innan du ringer på en professionell mekaniker eller bogsering din bil till en återförsäljare. Instruktioner
1

Sätt nyckeln i tändningslåset för din Dodge Avenger och försöka slå det. Om det inte blir du inte kommer att kunna starta motorn. Kontrollera att se till att rattaxeln är låst genom att vrida det åt vänster och höger tills det klickar. När det är låst försöker vrida om nyckeln igen. Kontrollera om batteriet har en laddning
2

. Vrid nyckeln så att den är i "Tillbehör" och slå på strålkastarna eller innerbelysning. Dessa skall lysa även om bilen inte är på. Om de inte gör det, kommer batteriet behöver laddas, bytas eller hoppa igång.
3

Kontrollera bränslenivån i din Avenger. Detta kan göras när nyckeln vrids till "Tillbehör" läget liksom. Om bränslemätaren visar väldigt lite eller inget bränsle, eller om du är osäker på om mätaren är korrekt, lägg en gallon av bränsle till fordon och försök starta den igen. Utan tillräckligt med bränsle i tanken, kommer bilen att ha problem med att starta.
4

Vrid nyckeln till startläge och lyssna efter alla ljud som din Avenger gör. Om du hör ett klickande ljud kan det finnas ett problem med starter. Om du hör något alls, kan tändningen vara dåligt och behöver bytas ut. Om fordonet startar kortvarigt, då stannar, bränslesystemet är sannolikt orsaken.
5

Öppna huven. Läs bruksanvisningen för att lokalisera positionen för oljestickan, samt transmissionsolja och kylvätska. Kontrollera dessa vätskenivåer. Vätskenivåer måste vara mellan de lägsta och högsta ledningarna för motorn att fungera korrekt. Om de inte är fyllda lämpligt, lägga de nödvändiga vätskor och försök starta Avenger igen.
6

Kontakta en professionell mekaniker om du inte kan avgöra problemet med din Dodge Avenger. Har fordonet bogseras till en verkstad eller återförsäljare som kan diagnostisera och åtgärda problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66365.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.