Min Clutch Pedal kommer inte komma tillbaka

På en manual eller stick shift bil kopplingen är det som gör att du kan växla. Den är ansluten till en pedal på golvet av antingen en kabel eller en hydraulisk länk. Kabeln och hydraulisk koppling ger auto-retur så att när du trycker på pedalen det kommer tillbaka till sitt rätta läge och med kopplingen kopplar åter in. De flesta bilar har idag en säkerhetsspärr på kopplingen, så du är förhindrad från att starta bilen om kopplingen är inkopplad. Om kopplingen inte kommer tillbaka, kanske du inte kunna starta bilen, och du nästan säkert inte kommer att kunna köra någonstans om du gör. Lyckligtvis kan du ha möjlighet att temporärt fixera kopplingen så att du kan få till en reparationsverkstad. Instruktioner
1

Pump kopplingspedalen för att försöka få det tillbaka upp. Ibland kommer detta att skapa tillräckligt tryck för att få det att fungera tillräckligt länge för dig att komma hem.
2

Öppna huven och lägga kopplingsvätska till reservoaren. Placeringen varierar beroende på märke och modell. Fyll på behållaren till den rekommenderade nivån och pumpa kopplingen att arbeta luften ut ur systemet. Titta också på vätskan för att se om det ser smutsigt eller dimmigt. Smutsiga och grumlig vätska är ett symptom på en läcka någonstans i systemet.
3

Kontrollera huvudcylindern och slavcylindern för läckor. Titta runt tätningarna för fläckar som kan vara tecken på vätska kommer ut. Också leta efter bucklor, sprickor eller andra skador som kan tyda på ett problem.
4

Kontrollera kopplingen kabeln för sträckor eller raster. Kontrollera på baksidan av pedalen och kontrollera att kabeln är ansluten till baksidan. Kontrollera också att kabeln fortfarande är ansluten till toppen av kopplingen. Utan spänning på det, kan kabeln lossnat från någon plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66791.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.