Problem med en tre-växlad automatlåda

De flesta bilar med automatisk växellåda har tre hastigheter längs med överväxel, dock inte alla sändningar erbjuder överväxel. Ett antal frågor kan uppstå med dessa sändningar, men korrekt överföring underhåll minimerar problem. Transmission underhåll omfattar att utföra regelbundna vätskan förändras och service av transmissionen i enlighet med tillverkarens anvisningar. Overdrive

Många förare är osäkra på om de ska köra sin bil med overdrive-funktionen slås på eller av. De flesta fordon är faktiskt konstruerade för drift med överväxel påslagen. När förarna inte slå överväxeln på och köra runt på tredje växeln hela tiden, kan det förkorta livslängden för transmissionen.
Vätskor

Automatiska växellådor är ganska känslig för den typ av transmissionsolja du använder. Om du använder fel typ av vätska för din sändning eller låta vätskan att gå alltför långt mellan förändringar kan skada din sändning. Gamla transmissionsolja ger inte så mycket smörjning som ny vätska.
Överhettning

En mängd olika faktorer kan orsaka en automatisk växellåda överhettas. Dessa inkluderar påfrestande körförhållanden, överdrivet tunga bogsera laster, låg transmissionsolja eller en funktionsstörning momentomvandlare. Överhettning påverkar inte manuella växellådor, men det kan visa snabbt dödlig för en automatisk. De flesta nyare bilar är utrustade med sensorer Växellådstemperatur som tänds varningslampor på instrumentpanelen om bilens automatlåda blir för varmt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66672.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.