Hur man återställer Check Engine Light på en 1996 Cadillac DeVille

I 1996 års Cadillac DeVille presenterade det första året för omborddiagnos två (OBD II). Denna andra fas av att diagnostisera motor, kaross och chassi felkoder förenklat förfarande för tekniker och mekaniker. Det standardiserade diagnoslänkmoden kontakten (DLC), dess läge och Scan Tool (er) som krävs för att läsa och nollställa felkoder (DTC) som utlöste ljuset kontrollera motorn (CEL). Saker du behöver
OBD II handhållen skanner
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera DLC under förarsidan streck av DeVille, nästan direkt under styrningen kolumn och formad som den kvinnliga kontakten av skannern. (DLC med på DeVille inte är täckt så det bör ses ganska lätt.) Anslut skannern till DLC
2

. Skannern ska aktiveras på tillbehöret makt bilbatteri, men om menyn inte visas, leta efter en on eller off-knappen för att slå på scannern.
3

Vrid tändningen nyckeln till tillbehör maktposition (även känd som key-on/engine-off eller II position).
4

Läs på skärmen menyn för scannern och titta på framsidan av skannern för optioner med knappar. De flesta av dessa skannrar har bläddringsknappen (s) för att flytta markören på menyn upp och ner. Vissa bildläsare kan innehålla en erase-knappen på frontpanelen. Bläddra till "radera koder" eller "felkoder Erase" eller tryck på knappen Radera.
5

Titta på skärmen menyn. När den ursprungliga menyn visas eller meddelandet "kommandot sänt" visas, ska kontrollera motorn ljuset av DeVille återställas.
6

Starta motorn och titta på instrumentpanelen för att ljuset är ut. Om inte, använda skannern för att se om det finns några andra väntande koder som kan ha orsakat felet. Hårda koder (stora problem) kommer inte alltid att kunna kontrollera motorn ljuset att gå ut, eller kommer tillbaka på mycket kort efter återställning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64742.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.