Min Miata startar inte

Så din Mazda Miata inte startar när du vrider på nyckeln. Innan du storm utanför i ett anfall av frustration, utföra några snabba åtgärder för felsökning. Genom att göra så, kan du lära dig ett och annat om motorer och rädda dig själv en hälsosam blånor och reparation räkningen. Merparten av tiden, när en bil inte startar, är batteriet den skyldige. Ge inte upp andan tills du tar dig tid att gå igenom några enkla och grundläggande kontroller. Vem vet, kanske du bara till ditt besök i tid. Saker du behöver
Voltmeter
Carb bespruta
Visa fler instruktioner
1

Vrid tändningsnyckeln och lyssna efter eventuella klickande eller kulspruta-liknande ljud från under huven. Om du hör dessa ljud, vrid tändningsnyckeln till "Tillbehör" läge och sedan försöka slå på Miata radio, strålkastare eller andra elektriska apparater. Om det inte finns någon åtgärd eller tänds när de är påslagna, är batteriet troligen döda och kräver en skjuts. Om det finns dim ljus eller sippra avgifter i radio, med urtavla belysning eller statisk mottagning, öppna huven.
2

Prop huven öppen och anslut den röda ledaren från voltmetern till den röda terminalen på Miata batteri. Anslut den svarta ledaren från voltmetern till den svarta terminalen på Miata batteri. Ta en läsning för spänningen på voltmetern. Kontrollera Miata batteri volt rekommendationer och specifikationer på batteriets etikett. Jämför de två numren. Om behandlingen är 4 volt eller mindre än batteriets rekommenderade arbetsområde, måste batteriet bytas ut eller laddas. Om du byter batteri, få generatorn testas liksom detta kan tyda på ett problem med generatorn.
3

Vrid nyckeln i tändningslåset och lyssna igen om korrigeringarna i Steg 1 och 2 inte löser problemet. Lyssna på motorn välter men conking ut snabbt. Lyssna för något sputtring eller jumpiness i motorn bränning. Om det finns, är bilen mycket låg eller slut på gas.
4

Öppna huven och stötta upp. Skruva förgasaren locket och applicera carb spraya direkt på det inre av kåphuset. Stäng locket, skruva ner och försöka starta bilen igen. Om bilen startar, måste du få bränsle och luftfilter bytas. Det skulle inte skada att byta tändstift på denna punkt också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65610.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.