Tecken och symptom på en misslyckad tändning styrenhet

Tändningen styrenhet ("ICM" för kort) är en dator som tider då att skicka el till tändstiften i en motor. Det är en viktig del av det moderna motorkonstruktioner. När det fungerar, går motorn väldigt smidigt. När det misslyckas, starta motorn snabbt blir svårt eller omöjligt. Drift varierar med temperaturen

Eftersom mycket av tändningen styrmodulen funktion beror på aktuellt flöde, när modulen misslyckas, är mer aktuell ofta krävs för att ge den nödvändiga gnistan till motorn. Eftersom motståndet är omvänt proportionell mot strömmen i en krets (desto större motstånd, den lägre strömmen) och resistans varierar med temperaturen, kommer modulen fungerar bättre på varmare dagar än kalla.
Partiell eldning av tändspolar

När modulen misslyckas, kan det bero på korrosion på en eller flera av tändspolarna. Denna korrosion kan vara ojämn, vilket ökar gapet mellan en spole mer än den andra. Om detta inträffar, kan modulen har inte en tillräcklig hög spänning som passerar igenom den för att överbrygga klyftan mellan sig själv och en av spolarna, hindrar den från bränning. De andra spolar kan skjuta som vanligt, men orsakar partiell antändning.
Svårt eller omöjligt att starta motorn

När tändstift slits ut, börjar de korrodera och detta ökar klyftan mellan pluggarna och tändspolar. Mer spänning krävs för att avhjälpa denna brist, vilket i sin tur medför att tändningen styrmodulen för att värma upp på grund av inre resistans. Om denna värme överskrider modulens högsta arbetstemperatur börjar isoleringen i sina kretsar för att bryta ner, vilket orsakar kortslutning. Detta kan orsaka intermittenta fel innan fullständigt misslyckande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65609.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.