Hur att själva diagnostisera Auto Motor Problem

självdiagnostiserande motorproblem spårar källan till problemet genom att använda en metod för eliminering. Tackla de större, mest sannolika komponenter innan förträngning ditt fokus på mindre, mer komplicerade delar. Hur bilen agerar är en stor indikation på vad som händer. Ojämn tomgång, dålig start, förlust av makt och sluta när du kör är alla tips som leder dig i rätt riktning. Kontrollera din klustret instrumentpanelen för uppenbara tecken på felfunktion. Saker du behöver
Volt mätare eller
Multimeter
säkringstestare
kod scanner
Repair manual
Visa fler instruktioner
1

Test generatorn och batteriet för svagt utgång. Anslut en voltmeter eller multimeter till de positiva och negativa batteripolerna när motorn är avstängd. Detta testar ström i batteriet. En frisk batteri läser mellan 12.5 och 12.8 volt. Dra runt motorn och testa igen. Detta testar generatorn makt, och behandlingen bör vara mellan 13,6 och 14,3. Om avläsningarna är lägre än normalt, är ett byte nödvändigt.
2

Kontrollera säkringarna för raster. Säkringsdosan är oftast under instrumentbrädan nära rattstången eller under huven på en fyrkantig kupé. Antingen drar varje säkring manuellt för att inspektera dem visuellt eller använd en säkring testare. Jorda testaren, stänga av motorn på utan dras igång och röra tips till var och en av säkringarna. Om bara den ena änden av en säkring gör att testaren till ljuset, i stället för båda, är säkringen trasig och behöver bytas. Dra motorn koderna
3

. Antingen använda nyckeln på-och-off-sekvensen, där koderna blinkar från "Check Engine" light, eller använda en scanner. Anslut skannern i ALDL (monteringsband Diagnostic Link) port under instrumentbrädan, vrida om nyckeln på och följ anvisningarna på skärmen. Motorn koder berätta vad problemet att datorn har upptäckt.
4

leta efter mönster i motorproblem. Svårigheter veva medan kall eller varm, överhettning, kör ojämn vid höga hastigheter eller över ojämn terräng är alla tecken som pekar på källan till problem. Till exempel kan en bil som går bra en låg hastighet men dåligt i hög fart ha lösa eller dåligt jordade ledningar, lösa bälten eller skadade slangar.
5

Dra runt motorn och titta under huven. Kontrollera om vibration eller rörelse i motordelar, såsom trasiga ledningar och lösa eller trasiga bälten. Dessa problem är lättare att upptäcka när motorn är igång.
6

Leta efter uppenbara tecken på slitage eller skador. Kontrollera kylaren för igensättning, inspektera batteriet, generatorn, vattenpump och tändstift för korrosion. Dra runt motorn och kör till arbetstemperatur. Kontrollera att fläkten går, och att termostaten öppnar för att lindra motorvärme. Tryck den övre kylarslangen för att testa för värme, är ett tecken på att termostaten öppnar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65462.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.