Chrysler 2,7 liter kylproblem

infördes år 1998 som den helt nya Intrepid förnedra motor, hade 2.7L allt kommer det: all aluminium, dubbla överliggande kamaxlar och 92 hästkrafter per liter. Den vägde mindre än 2/3s av den tidigare generationens "high-output" 3.5L V6 och producerade 95 procent av sin hästkrafter medan i genomsnitt 12 procent bättre bränsle körsträcka. Emellertid har denna motor under de senaste åren blivit en av de mest reviled ikonerna för företagens fordonsindustrin knep - och av goda skäl. Den 2.7L Motor

2.7L var aldrig riktigt en "clean-sheet" designen motor, eftersom den ursprungligen faktureras. I huvudsak är det en utveckling av den 3.5L använts sedan 1993 och varierar från att motorn främst förskjutning, tillsättning av overhead-cam huvuden och en rörlig insugningsröret som ger det mer kraft i mellanregistret än vad den större motorn. Denna motor tillhör en klass av Chrysler V6s kallas LH och kan hittas i nästan varje personbil som säljs av Chrysler från 1998 till 2008 Magnum SE.
Överhettning Orsaker

I allmänhet är motorn överhettad resultatet av kylsystem misslyckande, oljning systemfel eller internt motorhaveri. Beroende på bil så utrustade, har LH varit känt att lida av allt det ovanstående, utan frågan är mer ökänd än motorns slam.
Kylsystem Underlåtenhet

Enligt branschexperter vid Advokater och bosättningar (och indirekt Chrysler själv) har LH motorns vattenpump en tendens att läcka kylvätska i motorns vevhus. Inte bara är detta till stor del ansvarig för olje slam uppbyggd, orsakar det tryckavlastning och vätskeförlust i kylsystemet. Eftersom fordonsindustrin kylsystem kräver ett visst systemtryck att fungera effektivt, även de bilar regelbundet underhållas med syntetisk olja köras lite hetare än de borde.
Oljeslam
< p> En mindre betraktas funktion av motorolja är som kylmedel. Även den primära kylningen utförs av en särskild vattensystem, alla motorer överföra överskottsvärme från vissa delar av vevhuset till andra med motorolja. Med 2.7l: s smala oljepassager och nästan ökända slamproblemet, är denna kylning flöde ofta blockeras i de varmaste områdena i motorn, vilket leder till hot-spotting och blåsta packningar.
Förebyggande underhåll

Huruvida manualen anger det eller ej, alltid använda en full syntetisk olja med ett rengöringsmedel i LH-motorer bilar. Syntetisk olja kommer att förhindra ytterligare ackumulering uppstår, och en detergenttillsats kommer att bidra till att vända skadan redan skedd. Använda ett tätningsmedel kylsystem som Bars Stop-Leak kommer att bidra till att lösa de kylsystemet läcker inneboende till många av dessa motorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64379.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.