Hur man identifierar hydraulventil Misslyckanden

I en bil, är ventilhuset kontrollcentralen i den automatiska växellådan. Den innehåller en labyrint av kanaler och passager som direkt hydraulvätska till de många ventilerna smidigt att skifta till lämplig växel för alla körsituationer. Att veta hur man identifierar en hydraulisk ventil misslyckande i bilen är viktigt att säkerställa en mjuk gång, och förhindra ytterligare mekaniska problem. Instruktioner
en Läckande olja är en indikation på en ventil misslyckande.

Titta efter läckor eller fläckar under bilen. Om det finns en ihållande oljeläckage som du säker är kommer från din bil, avgöra om det kommer från din sändning eller möjligen från servostyrningen. Fluid kommer från antingen rum är en indikation på en hydraulisk ventil misslyckande.
2 Kontrollera bilen för korrekt transmissionsolja färg.

Kontrollera bilens transmissionsolja för rätt färg genom att dra överföring oljestickan ur transmissionen. Transmission fluiden är en transparent röd olja, och bör inte vara grumlig eller lerig. Om vätskan är grumlig eller lerig, eller har en bränd lukt, kan det vara en indikation på en ventil misslyckande.
3 Ovanliga ljud vid växling är indikatorer på hydraulventil misslyckanden.

Lyssna och känn efter nya ljud, vibrationer och skift beteende när du kör. Om växlingspunkter är oberäkneligt eller du hör ljud vid växling, bör du ha din bil kontrolleras omedelbart. Ovanliga ljud, vibrationer och beteenden skift är indikationer på hydraulventil misslyckanden.
4 Metal erosion är ett av de främsta kännetecknen för hydraulisk ventil misslyckande.

Kontrollera bilmotorn för metall erosion. Metal erosion är en chef bieffekt av kavitation, vilket inträffar när hydraulvätska matas till en viss hydraulisk krets understiger det belopp som det faktiskt krävs. Kavitation orsakar ofta hydraulisk ventil misslyckande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67118.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.