Felsökning av en Lexus GS300

Lexus GS300 är en medelstor bakhjulsdrift lyxbil. Trots det erbjuder avancerade prestanda, passform och finish, är GS300 som alla andra fordon. Så småningom något kommer att bryta. När det händer, måste du veta hur du felsöker den. Det viktigaste att komma ihåg är att börja med de enklaste problem och lösningar först och arbeta dig fram till mer komplexa problem och lösningar. Detta kan potentiellt spara pengar (och en hel del tid). Instruktioner
1

Look för någon form av färgad rök kommer ut ur GS300 s avgasröret medan motorn är igång. Blå rök indikerar att du bränner olja. Det betyder att olja blåser genom kolvringarna av kolven och sveda i förbränningskammaren. Även om inte direkt dödliga för din motor, kommer den att brinna upp olja, minska smörjmedel för motorn och kommer så småningom att minska kompressionen i motorn. Vit rök är ånga och det betyder att du är läcker kylvätska i förbränningskammaren. Detta kan orsaka allvarlig motorhaveri på grund av hydro-lås och måste åtgärdas omedelbart. Grå rök indikerar att motorn är igång "rika", vilket innebär för mycket bensin och inte tillräckligt med luft kommer in i motorn. Detta kommer att avsevärt minska bränsleförbrukningen.
2

Lyssna efter brus i överföringen eller den bakre differentialen medan Lexus skiftar genom växlarna. Du kan vara låg på transmissionsolja. Kontrollera och lägga transmissionsolja till systemet om det behövs.
3

titta under din Lexus för att se om det läcker vätska. Svart vätska indikerar en läckande behållare oljetråg eller en läckande tätning på motorn. Detta är det vanligaste problemet och kan servas av en kvalificerad mekaniker. Röd vätska indikerar en läcka i växellådshuset, den vanligaste är den bakre huvudpackningen. Grön vätska innebär att du läcker kylvätska från kylarslangar, på kylaren eller oljebehållaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64060.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.