Problem med att få Ingen gnista från tändspolen & Issues Tändning

Vissa krav måste uppfyllas för en tändspole för att producera högspänd gnista som avfyrar en motor. Problem förknippade med att uppfylla dessa krav kan vara så enkelt som en korroderad tråd eller svagt batteri. Mer komplicerade frågor kan också bidra till att utlösa förlust, men grundförutsättningarna är fortfarande de allmänna medel för god funktion i något tändsystem. Att veta vad man ska leta efter när du felsöker tändsystem kan tillåta korrekta beslut som ska fattas när man väljer reparationsprocedurer eller reservdelar. Effekt

Två positioner tändningslåset ger ström till den positiva primära posten tändspolen. I "start" läget, aktiverar brytaren startmotorn, och full batterispänning riktas till spolen medan motorn vevar. När motorn startar, är omkopplaren släpps till "run" läget. Spolen får fortfarande spänning, men beloppet får minskas med en resistor i "run"-krets. I båda fallen matningsspänningen måste vara kontinuerlig. Undersök batteriet, tändningslåset och kretsar om spolen primära spänningen är krångliga eller inte finns alls.
Signal

utan extern signal till spolen negativa primära inlägget , spänning skulle resa genom lindningarna tändspole utan att inducera någon sekundär gnista. En switch, eller signalanordning, utlöser ett avbrott i kretsen. Högspänning genereras sedan i spollindningarna. Spänning transformation produceras av avbrottet sammanfaller till varje genererad gnista. Äldre tändsystem använde brytare punkter för att avbryta kretsen, medan modernare system "sense" behovet av gnistan med hjälp av en hall-effekt-omkopplaren eller vevaxel lägessensor. Tändmodulen använder informationen till tiden gnistbildning. Testa dessa komponenter om spänningssatt spole inte fungerar.
Flow

Normalt är det hög sekundärspänningen produceras av en tändspole ganska kraftfull. Du kan ersätta den sekundära spolen tråd på en motor som använder en med en lika lång sugslang och motorn kommer att starta och köra. Den kraftfulla gnistan kommer att resa ner den ihåliga slangen till fördelarlocket, men motorn kommer att stanna under någon belastning på grund av den försvagade gnista. Dock kommer spolen avfyras inte över en bred spalt eller genom tjocka korrosion. Säkerställ sekundära gnista ledare är kompletta kretsar med goda förbindelser och isolering för att få framgångsrika spänning leverans.
Öppna kretsar

Varje avbrott i ett ledande material, som en tråd, skapar en öppen krets. En öppen krets uppför sig som om den vore avstängd. Lindningarna i en tändspole är inte mer än tunna trådar, och öppna kretsar kan uppstå inuti spolen. Du kan testa kontinuiteten i spollindningar genom att mäta resistansen med en ohmmeter. Korroderade anslutningar kan ha tillräckligt motstånd mot grunden skapa en öppen krets. Dåliga jordanslutningar har samma effekt som en öppen krets, och batteri och motor skäl bör inte förbises när diagnostisera en "ingen gnista" tillstånd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68593.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.