1995 Chevy Tahoe Slitna Pitman Arm Symtom

Den pitman armen på 1995 Chevy Tahoe är den ledande delen av sitt styrsystem. Det är den slutliga sammanfogningen mellan styrväxeln och den främre änden. Den pitman armen svänger vänster och höger som styrväxel snurrar, och det driver de främre end komponenter i samma riktning. När pitman armen går dåligt, det finns flera viktiga symptom att titta efter. Wandering

När pitman armen går dåligt, är det normalt eftersom dess koppling mellan styrväxeln eller center link har slitits ut. När denna anslutning slits ut, kan den tillåta hjulen att röra sig något i någon riktning. Dessa små rörelser kommer att orsaka Tahoe att vandra något från sida till sida när du kör på en plan, rak väg.
Hard Styrning
p Det finns en damm boot täcker bollanslutning mellan pitman armen och den främre änden. När det dammskon misslyckas, gör det fett att fly och skräp in i skarven. Denna brist på smörjning och överskott skräp kompromiss styrning och kan göra styra din Tahoe mycket hårdare än vanligt.
Play

Play i ratten indikeras när du kan vrida ratten ett visst belopp utan fronten flyttar. Detta spel är vanligen orsakas av en utsliten pitman arm. Det är antingen slutet som ansluter till styrväxeln som har avskalade ut, eller kulleden har slitits ut till den punkt där pitman armen har fri rörlighet.
Däckslitage

Däckslitage är en sällsynt symptom på en sliten pitman arm på grund av den minimala mängden ett däck kan röra sig även när pitman armen äventyras. Men om oåtgärdade, kan en dålig pitman arm orsakar extremt ojämnt slitage eftersom hjulen fortsätter att röra sig något i någon riktning. För att förhindra detta måste den pitman armen bytas när de första symptomen uppstår.
Loose Styrning

pitman arm är utformad för att ge ett visst motstånd från oavsiktlig rörelser liksom. Detta motstånd förhindrar oavsiktliga rattrörelser av föraren. När bollen och uttaget börjar slitas ut, försvinner detta motstånd långsamt. Detta är mycket vanligt i äldre fordon och stora stadsjeepar, såsom Tahoe, en förare med lite bilreparationer erfarenhet kanske tycker att det är bara bra servostyrning då, i själva verket är det en brist pitman arm
. Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65391.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.