Felsökning av en Ford Ranger

The Ranger är en pickup som tillverkas av Ford Motor Company. Även om det är en robust pickup är det inte immuna mot problem. Lyckligtvis behöver du inte vara ett geni när det gäller fordon för att diagnostisera vanliga problem med din Ford Ranger. Allt du behöver är rätt kunskap och en allmän förståelse för hur din Ranger fungerar för att felsöka de flesta problemen. Instruktioner
1

Lyssna efter ett gnisslande ljud från motorrummet när du vrider ratten åt vänster eller höger medan Ranger är igång. Detta är den ökända servopumpen problem, och många Ford lastbil ägare har upplevt samma problem. Problemet varierar från lastbil till lastbil, en del människor märker tidigt bortfall på 40.000 miles, andra på 100.000. Har denna komponent ersatts av en kvalificerad mekaniker.
2

Kontrollera om feedback i ratten när du trycker på bromsen. Detta orsakas av den överdrivna mängd vikt över framhjulen. Eftersom de främre bromsarna gör det mesta av arbetet, och Ranger har en ganska stor motor, det finns en hel del vikt (och tröghet) när du försöker sluta. Med tiden kan rotorerna varp, vilket får dem att "skaka." Detta, i sin tur, kommer att leda till återkoppling (vibration) i ratten vid bromsning. Lös det här problemet genom att rotorerna vände eller helt ersättas.
3

Kontrollera oberäkneligt styrning vid inbromsning. Detta kan tyda på att hjullagren är slitna.
4

Kontrollera kupade däck. Koppning är en process där den inre delen av däcket är slitet ner medan de yttre kanterna av däcket inte finns (eller inte slitna så mycket som en mitt). Detta fenomen kan orsakas av över-inflation på däcket, men det kan också orsakas av slitna kulleder och dålig anpassning av ditt fordon.
5

Kontrollera röd vätska samlas i pölar under din Ranger . Detta tyder på att ett sigill på din sändning läcker och att du förlorar transmissionsolja. Har detta repareras omedelbart innan du gör permanenta skador på dina redskap och syncronizers inne i transmissionen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64052.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.