Felsökning förlora gas körsträcka på en Ford Expedition

Ett fordon som är väl underhållna och är inte föremål för någon form av fel får alltid optimal bränsle körsträcka. Däremot kan inte behålla din bil snabbt leda till en nedgång i bränsleekonomi. Ignorera flera underhållsartiklar kan ha en kumulativ effekt. I det fall du ignorerar något för länge, kan det skada icke-underhåll poster och leda till förlorad bränsleekonomi, samt dyra reparationer. Om din bränsle körsträcka minskar, följ dessa steg för att kontrollera innan du tar Expedition till en professionell. Saker du behöver Review, Digital ringtryckmätaren
Air kompressor
Rag
Underhåll register
Visa fler instruktioner
1

Använd digitala däcktryck tolk för att kontrollera däckens lufttryck. Även några pounds lite kan ha en negativ effekt på bränsle körsträcka. Din expeditionens däcktrycket ska vara inställd på numret finns på VIN dekalen på insidan av förardörren ram. Aldrig ställa däcktrycket till det som står på däcksidan, detta är ett maxtryck nummer som avser ett antal fordon som använder just den modellen däck. Lågt däcktryck är den vanligaste orsaken till sjunkande bränsleekonomi.
2

Använd kompressor för att ställa in däcktrycket, om det behövs. Checka in det med den digitala mätaren att säkerställa däcken är rätt inställda. Använd inte en gammal mätare glida stil, eftersom de kan vara mycket felaktiga. Du kan köpa en digital lufttrycksmätare för cirka tio dollar på den lokala Biltema.
3

Lyft huven och ta bort luftfiltret från luftfiltret rutan genom att lossa flikarna som håller locket på lådan. Håll luftfiltret till en ljuskälla, såsom solen. Om du inte kan se ljuset genom filtret, byt ut den omedelbart. Ett smutsigt luftfilter förhindrar motorn från att få rätt mängd luft att blandas med bränslet och leder till slöseri med bensin.
4

Granska dina underhåll register dina oljebyten och få oljan bytt om du är oreglerade. Medan smutsig olja är inte lika skadligt för bränsle körsträcka som en ansluten filter eller låga däck, gör det förhindra att motorn fungerar optimalt.
5

Review dina underhållsjournaler angående din bränslefiltret. Om filtret inte har ersatts i de sista 30.000 miles har det bytas ut omedelbart. Om du arbetar i områden med dålig bränslekvalitet, är det bäst att byta ut filtret var 15.000 miles.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64686.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.