Vad orsakar powerstroke Idle Knock?

Den powerstroke motorn introducerades 1994 av Ford Motor Company. International Truck och Motor Corp utvecklat motorn för att göra Ford lastbilar mer mångsidig. Tillverkaren och bilföretaget ville ha en kraftfull lastbil som skulle kunna arbeta hårt under laster och fortfarande vara en bruksbil. Med tiden utvecklade powerstroke vissa problem, vilket inkluderade en överdriven knackar ljud under tomgång. Låg olja

En teknisk service bulletin (TSB) publicerades på 2000 Ford Excursion lastbil i oktober 2003 om en ledig knock inträffat på 7.3L powerstroke motorn. Dieselmotorn har en förbränning knackar ljud som en vanlig del av sin verksamhet, men TSB noterade förekomsten av över genomsnittet knackar tongångar. Efter utredning av lokala underhållsavdelningar, upptäckte tekniker att motorn drivs vid låga oljenivån, vilket motorkomponenter att arbeta med mindre smörjning. Den brist på smörjning orsakat motorn att göra en knackar buller vid tomgång som var högre än normalt.
Bultar

powerstroke Motorn har bultarna som håller fast cylindern huvuden till motorn. Dessa bultar har varit kända för att sträcka under press. Sträckningen bringar powerstroke huvudet för att lossna, vilket får motorn att börja knackar på tomgång, samt under normal drift. Den typ av bultar installerade på dessa motorer anses vara den svagaste länken på powerstroke motorn, enligt International Power Stroke. Informationen hemsida säger huvudet bolt frågan är en av de vanligaste problemen som finns i 6.0L powerstroke motorn.
Sot och olja

annan orsak hög tomgång knock på powerstroke motorn är uppbyggd av sot och olja i avgasåterföring (EGR) montering. Uppbyggnaden bringar ventilerna att täppa och misslyckas med tiden. Eftersom sotet och olja ansamlas i EGR-ventilen, turboladdaren over-ökar. Ventilerna börja bygga upp sot snabbt, vilket gör att motorn knackar vid tomgång. Bränsleeffektivitet minskar också på grund av låg förbränningstemperatur när de powerstroke tomgång. Kombinationen av sot uppbyggd, låga förbränningstemperaturen och EGR-ventil igensättning orsakar en knackar buller att utvecklas under tomgång.
Cylinderlockspackning

One TSB publicerad av tillverkaren av den powerstroke motorn rapporterar att topplockspackningen är att utveckla en för tidig läcka. När olja börjar läcka ut av cylinderhuvudet, börjar motorn att förlora olja snabbt. Som nämnts tidigare, kör powerstroke motor med låg olja orsakar en knackar buller att utvecklas under tomgång och under normala körförhållanden. En powerstroke ägare måste ta bilen till en kvalificerad bil tekniker och har topplockspackningen ersätts med en ny tjänst-bara packningen när läckaget utvecklas. Ingen minns aviserade på detta problem vid tidpunkten för publiceringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68178.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.