Hur vill kolla en dålig Coil

Spolar har många olika användningsområden, allt från reläer (strömbrytare) för drosslar i elektroniska kretsar. Spolen (tändspole) i bilen skapar högspänd el för tändstiften. Din tändspole är egentligen en transformator, som består av två spolar. En spole har färre lindningar av tråd än den andra spolen. Spolen med färre lindningar får en kort skur av 12 volt likström (VDC). Denna spole överför 12 VDC puls till den andra spolen och steg upp spänningen till den erforderliga nivån. Saker du behöver
Multimeter
Tänger
Mätsladd långärmade
tändstiftsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Slå på tändningen men don 't startar bilen i detta skede. Med hjälp av en multimeter i DC volt positionen, kolla efter en 12 VDC-matning kommer till spolen pluspol. (Denna terminal ska ha en svart kabel som leder till det.) Om det inte finns någon spänning, i fordonets bruksanvisning.
P Om det finns spänning, slå av tändningen och fortsätt.
2

Avlägsna högspänningsledningar tråd från mitten av fördelarlocket.
3 Använd en multimeter för att kontrollera spolen.

Använda en tändstiftsnyckel eller hylsnyckel, ta bort ett tändstift från motorn. (Om du har en extra tändstift, kan du hoppa över det här steget.)
4

Fäst ena änden av en bygel (testkabelns) till den exponerade metallen i slutet av högspänningsledningar tråd och fäst den andra änden på tändstiftet terminalen. Jorda tändstiftet på motorn kroppen.
5

Försök att starta motorn medan du tittar på en gnista över gapet av pluggen. Du bör höra ett knäppande ljud vid kontakten liksom. Endast ett fåtal varv av motorn kommer att bli nödvändigt. Gnistor över Tändstiftsgap visar spolen är okej. Avsaknaden av en gnista skulle göra spolen misstänkte.
6

Ta bort bygeln bly från pluggen terminalen och högspänningsledningar tråd. Sätt tillbaka tändstiftet och se till att ansluta tändkabeln till tändstiftet. Lämna högspänningsledningar tråd från distributören.
7

bort 12 VDC försörjning tråd från spolen.
8

Ställ multimetern till lägsta möjliga ohm ställning och Anslut en av mätaren sonder till terminalen där den svarta kabeln var kopplad till tändspolen. Ställ den andra mätaren sonden till där en grön tråd fäster spolen. Motståndet läsning bör vara inom området av 0,3 till 1,7 ohm.

En läsning lägre än den lägre behandlingen skulle kunna tyda på en kort, och ingen avläsning anger en öppen spole. Den låga läsning är inte alltid en garanti för att batteriet är defekt, men om spolen är öppen tändspolen bytas.
9

Ställ multimetern till ett för högt värde (10k ohm område) och bifoga en meter sond till gröna wireterminalen och fäst den andra i slutet av högspänd bly. En läsning från 5.000 till 13.000 ohm skulle vara normalt, beroende på bil. Varje läsning lägre än den nedre behandlingen bör vara misstänkt, vilket innebär att det finns en kortslutning någonstans i spolen. Ingen läsning skulle indikera en trasig spole. I båda fallen bör tändspolen bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66441.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.