Ford Focus 2001 Luftkonditionering Felsökning

Luftkonditioneringen i din 2001 Ford Focus kyler kabinen med komprimerat köldmedium. Köldmediet komprimeras med hjälp av en luft-kompressor som drivs av en remskiva och drivs av en drivrem. När det finns ett problem med luftkonditioneringssystemet, kommer det att vara med en av dessa komponenter. Däremot kan fastställa din luftkonditionering bli dyrt. Så, innan du byter ut några delar, bör du felsöka systemet luftkonditionering i din 2001 Ford Focus. Instruktioner
1

Öppna huven på din 2001 Focus och lokalisera drivremmen. Detta är ett långt bälte som sveper runt flera remskivor, inklusive luftkonditionering kompressor.
2

Kontrollera skicket på remmen. Om bältet är kantstötta eller nötning eller skadats på något sätt, har den ersatt.
3

Öppna säkringen panelen under rattstången genom att dra ner på den med händerna.

4

Dra säkringen för luftkonditionering med säkringen avdragare i gruppcentralen. Använd säkringsförteckningen på undersidan av säkringshöljet att lokalisera säkringen för luftkonditionering.
5

Kontrollera säkringen. Om den är trasig, byt ut den mot en ny säkring med samma ampere.
6

Starta Focus motorn och vrid fläkthastigheten på hög och ställa in AC kontroller till den kallaste inställningen.

7

Lyssna för kompressorn att starta, bör det leda till en liten och tillfällig nedgång i varvtal tillsammans med en tillfällig "hum". Om du inte känner dig kall luft efter 15 minuter, då din AC Systemet behöver laddas med köldmedium. Om din luftkonditionering inte startar, är problemet med kompressorn och det kommer att behöva servas av en professionell mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63655.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.