Bil Problem: Ingen Heat

Om du bor i ett kallt klimat och inte har lyxen av ett garage, inte bara kommer din bil att bli svårare att starta, men du kommer att vilja slå på värmen när du får in . Utan en fungerande värmare i bilen, kan det fruktade måndag morgon pendla blivit en bokstavligen bedövande upplevelse. Som counter-intuitivt som det låter, om värmen i bilen inte fungerar, troligen finns det ett problem med kylsystemet. Det finns ett par steg du kan ta för att diagnostisera orsaken och få lite värme tillbaka i bilen. Instruktioner
1

Kontrollera motorns kylvätskenivå. När ett fordon kör, är den värme som produceras av motorn absorberas av kylvätska och flöden till kylaren i bilen. Om kylvätska är låg, är att flödet stoppas. Bara toppen på kylvätska och problemet bör lösas.
2

leta efter några skräp fastna i Värmeslangarna eller värmeelementet. Slå på värmereglering i din bil till full temperatur men se till att fläkten är avstängd. Öppna upp huven och lokalisera Värmeslangarna. Det kommer att finnas två av dem på baksidan av motorn omkring en tum i diameter. Känn slangarna: de bör vara ungefär samma temperatur. Om det finns en stor skillnad i temperatur är något som mest sannolikt att blockera systemet, eller det kan vara en läcka. Det är bäst att få din bil servad.
3

Titta mätaren motortemperaturen. Om ditt fordon tar lång tid att värma upp eller inte värms upp tillräckligt, är problemet troligen en defekt termostat. En frisk motortemperaturmätare bör värmas upp till ungefär halvvägs efter sex till åtta minuter när motorn är igång.
4

testa själva temperaturkontroll inuti fordonet. Om de inte fungerar korrekt och du är ganska säker på att kylsystemet är i funktionsdugligt skick, ligger problemet troligen i kontrollerna. Värmereglaget arbetar oftast med kablar, dammsugare eller elektronik. Ett problem med styrsystemet innebär oftast en resa till garaget för service.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65584.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.