Felsökning av en 1999 GMC Sonoma Truck

för 1999 GMC Sonoma är en liten lastbil med en 2,2 liters motor och en fem växlad växellåda. Den pickup tillverkades i en regelbunden och utökad cab version med manuella och automatiska versioner. Felsökning fordonet åstadkommes med användning av en elektronisk läsare för datasystemet och genom att göra grundläggande observationer. Den lilla motorns storlek i kombination med rymlig motorrummet gör det relativt lätt att få tillgång till olika delar och bestämma motorns funktioner. Saker du behöver
Diagnostic läsare
voltmeter
startkablar
Hammer
Visa fler instruktioner
1

Anslut en elektronisk diagnostik läsaren in i utlopp nedanför förarsidan streck. Slå på läsaren och tillåta den att kommunicera med lastbilens elektronik. Läs resultaten för att upptäcka problem med sensorer och elektronik. Vevaxelläget Sensorn är en vanlig störning i 1999 Sonoma.
2

Vrid nyckeln och försök att starta fordonet. Om motorn inte vev, testa lampor och elektronik för att du har makt. Om strömmen sviktar, använd en voltmeter för att testa batteriet och generatorn. Ladda batteriet med startkablar och byt batteri och generator vid behov. Addera 3

Vrid nyckeln och starta bilen. Om du hör motorn klick men inte vev, är startmotorn fungerar inte. Leta starter under motorn och slå den med en hammare för att låsa upp tänderna. Starta bilen och byta startmotorn så snart som möjligt.
4

försök starta trucken. Om motorn roterar men startar inte, byt tändstift. Den Sonoma är också benägna att igensatta spridare och rengör injektor tips kan lösa problemet. Om pluggarna och injektorer är bra, kan du behöva en ny bränslepump.
5

kör lastbilen på en plan yta och testa bromsarna. Om bromsarna känns lös och mjuk, måste du rengöra hjulvarvtalsgivaren. Sensorn kommer inte förmedlar hastigheten och bromstrycket blir otillräcklig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67784.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.