Bil Instrument Panel Problem

Den elektroniska sofistikerade moderna bilar sträcker sig till instrumentbrädan. Elektroniska instrument kluster visar sådana kritiska data som hastighet, körsträcka, bränslenivå och varningar fel. En felaktig kombiinstrumentet kan visa felaktiga eller meningslösa avläsningar, eller det kanske inte fungerar alls. Felet kan bero på en spänning problem, eller av felaktig jordning eller en dålig sensor. Dessa komplexa paneler kräver vanligtvis total ersättning i stället för enkla reparationer. Elektriska problem

En felaktig kombiinstrumentet eller kablage kan blåsa en säkring, vilket instrumenten för att gå döda. Om ersatt säkringen går direkt, då en av dessa två komponenter har troligen en kortslutning i den. Spåra ledningar krets med en voltmeter kan avslöja fel punkt i elsystemet, medan du kontrollerar ledningsnätet med en ohmmeter kan avgöra om strömkretsen har en god jordkontakt.
Elektroniska problem

Elektroniska mätare beror på riktigheten av datoriserade sensorer för att mata dem korrekta uppgifter. AA1Car.com konstaterar att om en isolerad indikator missköter kan problemet ligga hos den enskilde givaren för denna indikator. Om indikatorerna inte tänds och flera mätare fel, så problemet ligger förmodligen i kombiinstrumentet själv.
Problemidentifiering

AA1Car.com påpekar att vissa bilar kör egenkontroller på sina instrument kluster vid tändning. Under denna self-check, bör alla indikatorer tänds och eventuella indikatorer som misslyckas med att komma på kan tyda på ett problem kombiinstrumentet. Vissa bilar gör det möjligt att begära en intern kontroll genom att välja vissa display-knapparna.
Lösningar

Enligt AA1Car.com, de flesta biltillverkare vy kombiinstrumentet som en enda komponent, så om ens en indikator misslyckas verkstaden måste byta hela enheten. Även instrumentpanelen lyser kan vara utbytbar mot bilägare, många av dessa lampor kommer nu inbyggt i kretskortet för den integrerade kombiinstrumentet.
Överväganden

AA1Car.com rekommenderar koppla bort bilbatteriet innan du försöker någon form av elsystem reparationer. En anslutna batteriet kan orsaka en kort, vilket leder till en brand, eller orsaka airbagsystemet att distribuera. Dessutom kräver den federala sanningen i Mätarställning lagen som i bilar med elektronisk vägmätare, måste installatören antingen överföra minneschip från den ursprungliga kombiinstrumentet eller återställa det nya kombiinstrumentet så att bilen kommer att visa en korrekt körsträcka läsning.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64556.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.