Symtom på en 1999 Pontiac Montana blåst topplockspackning

Om du kör en 1999 Pontiac Montana och misstänker bilens topplockspackning blåses, det finns flera tecken som kan bekräfta din misstanke. Om ditt fordon visar något av dessa symtom, är det viktigt att den servas av en kvalificerad mekaniker, som en blåst topplockspackning kan skapa allvarliga problem för ditt fordons motor. Bubblor i kylvätska
p Om du misstänker att ditt 1999 Pontiac Montana har en blåst topplockspackning, kolla efter bubblor i kylarens kylvätska. Detta bör göras först efter det att fordonet har svalnat för att undvika allvarliga personskador. Efter avlägsnande kylare, starta motorn. Om bubblor är synliga i kylmediet i kylaren kan huvudet packningen måste ersättas. Detta gäller endast till kylaren, inte plast kylvätska overflow behållare.
Mixed Vätskor

Håll ett vakande öga på bilens vätskor. Det är vanligt att en Pontiac Montana med en blåst topplockspackning att ha problem med sin kylvätska eller nivåer olja. Kontrollera oljenivån regelbundet. Om kylvätska har blandats med oljan på oljestickan, är det ett tecken på en trasig topplockspackning. Också övervaka bilens kylvätskenivån. Förekomsten av olja i antingen kylvätska overflow behållaren eller radiatorn är ett tecken på en trasig topplockspackning.
White Smoke

Alla fordon har vit ånga kommer ut ur sina slutrör när de först körs på en kall dag. Efter att motorn värms upp, går den vita ångan oftast bort. Om din Pontiac Montana har vit rök ur avgasröret hela tiden, oavsett temperatur eller hur länge du kör det, är det från en blåst topplockspackning. Den blåsta packningen tillåter kylvätska att göra sin väg in i motorns cylindrar, där det kokar och förvandlas till en gas, skjuts därefter ut ur motorn och in i avgaserna. Förekomsten av kylmedel i motorns cylindrar gör oljan mindre effektiva på att förhindra motorslitage.
Effektförlust
p Om din 1999 Pontiac Montana plötsligt känns trög, kan det vara från en blåst topplockspackning. Eftersom topplockspackning hjälper till att hålla motorn under tryck, kan en trasig tätning släppa in luft i motorn från andra platser än luftintaget. Den extra luft i motorns cylindrar innebär att bränslet inte brinner så effektivt, vilket orsakar effektförlust.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64981.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.