Symtom på en dålig vattenpump i en 1987 Toyota 4runner

Vattenpumpen på en 1987 Toyota 4Runner är externt monterad och drivs av Serpentine belt. Funktionen hos vattenpumpen är att driva fluiden genom kylaren och alla de kylande vener hos motorn. När vattenpumpen går dåligt i 1987 Toyota 4runner, det finns flera kontrollampa symptom. Överhettning

När vattenpumpen börjar gå dåligt, det första du kommer att märka är att lastbilen kommer att överhettas. Beroende på vilken del av pumpen gick dåligt, kan det hända intermittent eller hela tiden. Det finns andra punkter att kontrollera innan du byter vattenpumpen eftersom de kan orsaka en liknande fråga:. Kylvätskenivå, termostat och kylfläkt, exempelvis
Noise

Eftersom 1987 Toyota 4Runner har en externt monterad vattenpump, kan du höra hörbart om den har misslyckats. Vanligtvis när en vattenpump misslyckas, det finns ett lager som antingen har upphört eller gått sönder. Detta kommer att göra ett högt slipning, morrande eller gnisslande ljud från framsidan av motorn.
Belt Tracking

annat symptom på en misslyckad vattenpump är när remskivan har delvis lossas från pumpen. Ett tecken på detta är om Serpentine belt kontinuerligt faller av eller du kan se bandet rör sig i olika riktningar på trissan.
Läckande

Alla utanpåliggande vattenpumpar inkludera en "gråter" ventil. Denna ventil är utformad för att öppna när lagret på vattenpumpen har misslyckats. När ventilen öppnar upp, kommer det att låta några droppar av kylvätska per dag för att uppmärksamma föraren på ett problem. En vattenpump kan också läcka när höljet har misslyckats. Vatten pumpar är vanligen gjutna av stål, så de är inte oövervinnliga. Över tiden kommer värme och kyla försvaga metallen och det kan spricka och orsaka en läcka.
Screeching Belt

En ständigt skrikande bälte är ett tecken på att en allvarlig problem existerar. När en remskiva låser upp helt, kommer bandet att fortsätta att snurra när motorn stängs. Spinning av detta bälte över stoppade skivan kommer att göra ett högt skrik. När en vattenpump lager helt låser sig, kan detta buller uppstå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65376.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.