Hur får du reda på om en bränslepump är dåligt?

Nu när du har misstänkt bränslepumpen är dålig, du är bara några steg bort från att bestämma hur allvarligt problemet. Symptomen kan inkludera din bil inte att starta eller accelerera dåligt. Hur du felsöka problemet beror på vilken typ av bränsle pump är i bilen. Hur som helst, det finns andra delar att diagnostisera innan undersöka bränslepumpen. Även om pumpen är dålig, är en grundläggande ersättare allt det kommer att ta att få din bil i bättre form. Instruktioner
1

Bestäm pumptyp. Din felsökning bränslepumpen beror på om din bil har en förgasare-eller bränsleinsprutning (EFI) systemet. Om EFI, kommer du troligen behöver för att utföra en elektrisk provning med en multimeter. Kontrollera bilens handbok att avgöra vad systemet är i bilen.
2

Jämför symtom. En dåligt fungerande bränslepump kan orsaka svårstartad, dålig tomgång kvalitet, tvekan eller snubbla vid acceleration, och en förlust av effekt vid högre hastigheter. Och om din bil inte startar helt, då din bränslepumpen kan vara den skyldige.
3

Tänk förbi underhåll. Kontrollera om du eller en tidigare ägare hade någonsin bytt bränslefiltret. Om det aldrig har ändrats, och du upplever dålig motorprestanda snarare än ett misslyckande att starta, börja med att byta filtret. Kontrollera din instruktionsbok eller motsvarande reparationshandbok för förfarandet.
4

Kontrollera basfunktioner. Om din bil har en elektrisk bränslepump, kan du ha en enkel elektriskt problem och inte en pump problem. Kontrollera om en säkring gått i säkringsskåpet, liksom för låg batterispänning. Kontrollera också ledningarna till och från pumpen för att se om det finns en lös tråd.
5

Gör en provtryckning. Tryck på en tryckmätare i bränsletillförseln linje med motorn avstängd, men bränslepumpen strömförande (elsystemet på). Ett annat test - ett bränsleflöde prov - kräver inte en tryckmätare. I detta test koppla bort bränsleledningen när motorn är avstängd. Relät pumpen och låt det bränsle som skall pumpas in i en behållare. Mät flödet och jämför med rätt specifikationer.
6

Utför ett elektriskt test och mät strömstyrkan. Anslut en multimeter leda till positiva batteripolen och den andra ledningen till den varma tråden på bränslepumpen. Kolla en service manual för exakt förfarande, och jämföra den uppmätta strömstyrkan med vad som är normalt för ditt bränslesystem. Om behandlingen är för hög, är din pump dåligt. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68397.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.