Källor till Rack & pinion styrning Läckor

kuggstångsdrivna system är den vanligaste styrarrangemanget i moderna bilar och de flesta av dem "öka" din rattrörelser för att göra det lättare att vända hjulen. Styrsystem burkar leverera denna uppsving via hydraulisk vätska eller genom ett elektriskt system, med den tidigare vanligare i äldre bilar, men fortfarande populär i aldrig modeller. Sitter under högt tryck, kan den hydraulolja läcka från ett antal platser i styrsystemet. High Pressure Servostyrning Slang

Som namnet antyder, den högtrycksslang är under största stammen och, trots sin robusta konstruktion är det en gemensam plats för läckor att utvecklas. Denna slang bär hydraulvätska från pumpen till styrväxeln. Fluiden är vid betydligt högre tryck när den lämnar pumpen och kommer in denna slang och kan därigenom skada denna särskilda del av styrsystemet med tiden. Leta styr pumpen i bilen och hitta slangen som kommer ur pumpen för att identifiera denna slang.
Lågtryck Slangar
p Det finns två slangar i systemet som är under mindre press, men kan fortfarande utveckla läckor. Den första är slangen mellan behållaren till pumpen: tilloppsslangen. Vätskan är ännu inte trycksatt eftersom det bara kommer in i pumpen, men lös anfall och slitage på denna slang kan leda till läckage. Den andra lågtrycksslangen är returslangen. Detta medför överflödig vätska tillbaka till behållaren för att undvika spill och är också benägna att läckage över tiden på grund av samma anledning som tilloppsslangen.
Effekt rack

The power rack, som är den församling som omger framaxeln, kan också utveckla läckor. Om tätningarna är slitna, kan hydraulvätska läcka från vätskeledningarna som når änden av axeln i slutet bälgen på gallret. Slutet bälgar är i slutet av axeln, mycket nära till hjulen och har en plast skyddshylsa där vätskan kunde samla och svamp om en läcka är obehandlad. Detta kan resultera i bristning och den resulterande frisättningen av hala hydraulvätska kan leda till förlust av kontroll vid höga hastigheter. Addera pinjongaxel

drevet är i botten av staven som sträcker sig från styrkolonnen mot framhjulen. Drevet har ventiler som öppnar och stänger när du vrider på ratten, som sedan skickar hydraulvätska till endera sidan och göra det lättare att vända framhjulen. Läckage runt dessa ventiler är en möjlighet och är tyvärr svår att upptäcka vid första. Mekanismen är sluten och hydraulolja får inte nödvändigtvis sippra ut i beginning.Specialized verktyg behövs ofta för att identifiera och täta en läcka runt pinjongaxeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65386.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.