Problem med digitala Dash

En digital streck (även känd som en kombiinstrumentet) är en elektronisk display panel vanligt förekommande på fordon. Det ger användare med mätningar för olika instrument och komponenter på fordonet, så att de kan övervaka fordonets prestanda. Analoga instrumentpaneler gav vika för digitala versioner i mitten av 1980-talet --- när Chevrolet presenterade en digital streck i Corvette, till exempel. Även digitala displayer generellt prestera till specifikationer, kan de falla för problem som härrör från skador och slitage med åldern. Svagt upplyst display

en digital display tänds så att föraren kan se och läsa sina mätningar klart under körning. Displayen kommer vanligtvis att bli ljusare när föraren slår på eller manuellt justerar bilens strålkastare. Däremot kan felaktig kabeldragning, en sliten krets eller ens ett lågt batteri minska ljusstyrkan på den digitala displayen lyser. Drivrutiner inför någon av dessa frågor finner displayen mer svagt upplysta och kan inte manuellt justera skärmens ljusstyrka för att åtgärda problemet. En mekaniker kan köra ett diagnostiskt test för att fastställa den exakta orsaken till problemet.
Display fungerar inte längre

Korrosion är ett problem med sen-modell bilar som har digital displayer. Med tiden kan klustret --- huvudkomponenten i den digitala streck --- korrodera och bryta med användning. Enligt Corvette Magazine Online, sker korrosion ofta där det bakre kretskortet ansluts med den främre kretskortet. En korroderade kluster kan förändra prestanda för den digitala instrumentbrädan, vilket resulterar i display som blinkar, störningar eller till och med går helt svart. När dessa problem uppstår, består lösningen att ersätta klustret.
En mätare visar inte

LCD glödlampor drivs av motorn belysa den elektroniska displayen på en digital streck. En utbränd LCD glödlampa kan orsaka en del eller funktion i displayen att mörkna. Byta glödlampa allmänhet löser problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65583.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.