Tomgångsmotor Symtom

Den tomgång luftstyrventil på din bil eller lastbil verk genom att justera luftflödet inuti bilens spjällhuset för att styra motorns tomgång. Den tomgång luftstyrventil utvecklar ofta problem på grund av sotavlagringar och blockering som orsakas av exponering för gaser och skräp från motorns drift. Du kan märka flera olika problem med din bil i händelse av att din tomgång luftstyrventil slutar fungera korrekt. Stalling

Ett av problemen som är förknippade med ett igensatt tomgång luftstyrventil stagnerar. Den motorstopp inträffar eftersom den korrekta mängden luftflödet inte når fram intaget på grund av igensatt ventil. Detta kommer att orsaka din fordonets motor att stanna oväntat. Detta kommer vanligtvis uppstår på tomgång eller i låg fart och bör inte vara så mycket av en fråga vid höga hastigheter.
Ojämn tomgång

En delvis felaktiga eller igensatt tomgångsluft styrventil kommer att orsaka din bil inte tomgång. Bilens tomgång är det viktigaste din IAC ventilstyrning, så problem med ventilen kommer att påverka hur fordonet går på tomgång. I vissa fall bilen låter som det är på väg att stanna ut och sedan går på tomgång vid ett högre än normalt varvtal, bara för att falla tillbaka ner en stund senare.
Körs efter att motorn stängts Off
p Om du stänger av din bil utanför och motorn fortsätter att köra för ett ögonblick eller två, det finns en god chans att din bil har en defekt tomgång ventil luft kontroll. IAC orsakar en fördröjning mellan du stänga av nyckeln och motorn får meddelandet att skära av och sluta fungera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66556.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.