Tecken på en Bad Vevstake

De vevstakar i din motor är de komponenter som stöder kolven när den färdas upp och ner inuti cylinderloppet i blocket. Förbindningsstången fästes runt vevaxeln i ena änden och till kolven i den andra änden. Ändarna av staven snurra runt vevaxeln och kolvtappen av kolven. Eftersom vevaxeln svängar, vänder stången också, vilket tvingar kolven upp och ned. En dålig stav eller stång lagret kommer så småningom att förstöra en motor. Missljud från Engine

Lyssna efter en knackar ljud när motorn är igång. Detta kommer sannolikt att bli värre när motorn är kall och innan oljan har haft en chans att värma upp och börja grundligt smörja komponenterna. Ett spö knock är ett ihåligt ljud som snabbar upp när motorn varvtal ökar. Det knackar fortfarande vara där när bilen är varm eller kan försvinna helt.
Lågt oljetryck

Kontrollera oljetrycket. En dålig stav eller vevstakslager kan också orsaka oljetrycket att vara alltför lågt. Tecken på lågt oljetryck kan vara ett oljetryck lampan tänds eller ett lågt oljetryck läsa om motorn har en mätare oljetryck.
Stor oljeförbrukning
< p> Bestäm om motorn använder överdriven olja. Om motorn är konsekvent ont om olja, kan det bero på en dålig vevstake eller dåligt vevstakslagret. Addera Visuell inspektion

enda bombsäkert sätt att avgöra om du har en dålig vevstake är att ta isär motorn och undersöka vevstake, lagren, varvid kolven kolvtappen och vevaxeln där vevstakens lagren glida fram och tillbaka. Detta är naturligtvis ett dyrt, men ett dåligt vevstake kommer att kräva en fullständig motorrenovering ändå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66643.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.