A 1997 Oldsmobile 88 som inte startar

Från tid till din 1997 Oldsmobile 88 inte kan starta. Innan du ringer en bärgningsbil, det finns ett antal saker du kan göra hemma för att försöka få det igång, eller åtminstone möjligen avgöra var problemet kan vara. När du vrider på nyckeln för att starta bilen ett antal saker måste hända för att motorn ska starta. Det måste vara den rätta blandningen av bränsle och luft i motorns cylindrar, det måste finnas en gnista från tändstift och hela systemet är beroende av batteri och startmotorn för att få allt svarvning. Saker du behöver
Gasledning frostskyddsmedel
Booster kablar
Visa fler instruktioner
1

Sätt i nyckeln i tändningslåset 1997 Oldsmobile 88 och vrid nyckeln till starta bilen. När du vrider nyckeln till startläge lyssna och lukta efter indikationer på problemet. Om ingenting händer alls, så har du förmodligen ett elektriskt problem med batteriet eller solenoiden. Om du hör ett klickande ljud som vanligtvis är en bra indikation på startmotorn problem. Om du luktar gas men motorn startar inte då problemet kan vara med tändstiften.
2

Ta ut nyckeln ur tändningen och öppna huven till Oldsmobile 88. Inspektera batteriet och batterikablar. Ta bort kabeln från batteriets poler och rengör batteriet stolpen och kablar med en stålborste. Följ kablarna från batteriet till solenoiden och startmotorn. Ta bort kablarna från dem och rengör anslutningarna med hjälp av stålborste.
3

Kontrollera bränslenivån på gas mätare inne i bilen. Under motorns start om du inte luktar gas, kan du vara ute på gas eller bränslepumpen i bensintanken kan behöva bytas ut.
4

Ta bort tändstiftet trådarna från tändstiftet och bort tändstift med en sparkplug skiftnyckel. Köp nya tändstift, re-gap dem med ett gap verktyg och ersätta dem och anslut sparkplug trådarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67506.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.