Bab Vibrationer När Turning My Wheel

Vibration är, av naturen, en cyklisk misslyckande. När något vibrerar, accelererar i en riktning, stannar, går tillbaka åt andra hållet och gör det igen. För att spåra källan till eventuella vibrationer, måste du ta en närmare titt på de delar som styr den cykliska rörelsen av hjulen och styrsystemet. Vibration samtidigt vrida är aldrig ett gott tecken, och är i allmänhet en föregångare underlåtenhet att komma. Låt inte dessa typer av frågor går, eller så kan du avsluta med däcken pekar i fel riktning i förhållande till tyngdkraften eller till varandra. Hjullager

Hjullager är de första komponenterna efter dina däck för att ta kraft väg effekter och laster styrning, och kommer att uppvisa ett antal ganska typiska symptom innan misslyckas. Vibration, muttra och slipning är några av de typiska tecknen på extrem lagerslitage, och kommer i allmänhet att få högre eller lägre beroende på vilket håll du vrider ratten när du kör på vägen. En dålig förarsidans lagret kommer att få högre när du svänger höger, en dålig passagerarsidan lagret kommer att vibrera mer när du sväng vänster. Lagerljud nästan alltid intensifierar med fart.
Slitna eller trasiga ändlänkar

bilens styrning ändlänkar inte bara berätta hjulen vilken väg att peka, diktera de också hjul '"tå." Toe-in eller toe-out hänvisar till däckens relativ vinkel till varandra. Toe-in: den främre av däcken är närmare varandra än ryggen, och toe-out innebär att ryggen på däck är närmare varandra än de fronter. Extremt slitna länkar styrande end eller en trasig styrlänkaget kan tillåta ett däck att vingla fram och tillbaka på grund av förändringar i tån. Om du någonsin sett en gammal kundvagn s styrhjul vinglar fram och tillbaka när du trycker på vagnen, så har du sett den effekten att tå och caster-vinkel förändringar kan ha på ett fordon.


kulleder och bussningar

kulleder gå hjulen till styrarmarna, och bussningar gå styrarmarna till chassit. Slitna eller trasiga kulleder tillåter hjulet att svänga tillbaka i fram som dess kulled slutar floppen runt i styrspindeln eller vapenkontroll. Bussningar är gummi eller polyuretan ärmar som omger kontroll vapen "genomgående bultar när de passerar genom chassit fästen. Normalt skulle bussningarna endast fungera som en barriär för att absorbera mindre vibrationer som arbetar sig upp genom suspensionen, mycket slitna eller skadade bussningar, dock gör styrarmarna våndas runt och ändra fjädring justering. Någon av dessa kan leda till vibrationer när man svänger.
CV Joints

Inre och yttre drivknutar normalt kommer att mala eller vibrerar strax före eller under fel, och tenderar att göra så när fordonets hjul slår ett eller annat sätt. En konstanthastighetskoppling fungerar ungefär som bollen-och-socket lederna i dina axlar och höfter, och tillåta att upphävandet flytta och hjulen att vända utan att gå av drivaxlarna. En drivknut föreligger normalt i ett tillstånd av noggrann avvägning, men överskott godkännanden följer slitage kommer att kasta den gemensamma ur balans och resultat vid slipning eller vibration vid svarvning.
Vibration Medan Stationär

Om ratten vibrerar när bilen står stilla, så det är nästan säkert ett problem i ditt servostyrningen. Du kan ha en felaktig bypass ventil i servopumpen, om denna ventil studsar öppen och stängd för snabbt samtidigt som du vrider, kan den snabba ökningen och minskningen i styransträngningen manifesteras som vibrationer. Samma sak gäller för din makt styrväxel, speciellt om det vibrerar mer när du vrider en riktning än i den andra. Du kanske också vill kolla fästena som håller din pumpens tryckledning, en lös slang kan våldsamt vibrera mot pump, ram eller motordelar Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68333.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.