Hur du återställer en GM Check Engine Light

Den fruktade "Check Engine" lampan på instrumentpanelen är upplyst och smädar dig. Du fruktar det värsta. Du kan inte råd med en stor reparation räkningen, eller ännu värre, att vara utan din bil under en längre period. Tack och lov, kan ljuset komma på för en mängd olika skäl, och inte alla av dem innebär den förestående kollapsen av din motor. En lös tanklocket hastigt skruvas in i din sista depåstopp kommer att utlösa det, så ta ett djupt andetag och räkna ut först vad problemet är innan hemfalla åt full-on panik läge. Saker du behöver
OBD2 scanner
Felkod diagram
Visa fler instruktioner
Instruktioner
1

Bestäm vilken typ av fel bilen rapporterar. En "Check Engine" eller "Tjänsten Engine" tänds på två sätt. Om problemet är mindre, kommer ljuset tänds, släcks sedan igen efter en kort bilresa. Om problemet är mer omedelbar eller om samma mindre problem har upptäckts med bilens dator flera gånger, kommer ljuset lyser tills felkoden raderas.
2

Köp en OBD2 scanner. OBD står för On Board Diagnostic. De kan bli dyrt för deluxe modellerna, men noggrann sökning bör hjälpa dig att hitta en enhet för ca $ 150, och enheten gränssnittet är standard för alla amerikanska bilar från 1996. Du brukar hitta ingången förbindelse under instrumentbrädan på förarsidan av bilen. Addera 3

Följ tillverkarens instruktioner för skanning med enheten och kontrollera resultaten mot förutsatt felkod diagram, eller slå upp make-specifika felkoder nätet.
4

Använd din scanner för att rensa felkoden från bilens dator efter att du har gjort reparationen. För att testa om ett falskt positivt, rensa felkod utan att göra reparationen. Detta kommer att stänga av ljuset och försätta datorn i ett diagnostiskt läge för ett visst avstånd, vanligen ca 60 miles. Om ljuset återvänder, det är ett ihållande problem som behöver åtgärdas.
5

Prova alternativ först om att köpa en scanner är inte ett alternativ. På vissa märken och modeller, lossa batteriets pluspol i flera minuter orsakar en dator återställs, och felkoden raderas. Dessutom kommer de flesta stora Bildelsaffärer skanna din bil för en mycket rimlig avgift och rensa koden för att testa för ett falskt positivt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64456.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.