Felsökning Din 1996 Jeep Cherokee

Den 1996 Jeep Cherokee funktioner som 2,5-liters motor med fyra in-line kolvar och en multi-point bränsleinsprutning. Både blocket och huvudet är tillverkade av gjutjärn. Automotive.com ger 1996 Jeep en rating av fyra stjärnor för frontalkrock säkerhet, och det finns bara två påminner påverkar denna modell: en för de bakre säkerhetsbälten och den andra för styrväxeln. Jeep kom ursprungligen med en treårig, 36.000 mil garanti. Saker du behöver
Volt mätare
säkringstestare
Jeep manuell
Visa fler instruktioner
1

Kolla din motor för tillräcklig elkraft. Testa batteri och generator med en voltmeter. Fäst de positiva och negativa polerna på den voltmeter till de positiva och negativa polerna på batteriet när motorn är avstängd för att kontrollera batteriet och sedan starta motorn för att testa generatorn. Ett bra batteri bör läsa mellan 12.5 och 12.8 volt. En bra generator ska läsa 13.6 och 14.3 volt.
2

Testa dina säkringar. Dra varje säkring i sin tur för att kolla efter en paus i säkringen, eller använd en säkring testare. Jorda testaren att en bult eller metallplatta, tryck sedan spetsen på testaren i varje ände av säkringarna. Om lampan på slutet av testaren inte komma på, är säkringen trasig.
3

Dra runt motorn och ta en titt under huven. Leta efter lösa eller trasiga remmar, lös eller frånkopplad ledningar och rysning motorkomponenter. Identifiera någon synbart felaktig del.
4

Dra diagnostiska koder från motorn. Sätt i tändningsnyckeln och stäng av motorn på och av flera gånger, slutade med motorn på utan att det vevas. Titta på "check engine" light, eftersom det kommer att börja blinka koder som indikerar problem med motorn. Denna metod fungerar specifikt för äldre Chrysler fordon. Anteckna de koder och rådfråga en bruksanvisning för betydelser för koderna.
5

Felsöka en överhettning problemet genom att kontrollera vätskenivåer när motorn är kall. Kontrollera att tillräckligt med olja och nivåer frostskyddsmedel. Kontrollera kylaren, fläkten och vattenpumpen för skador eller korrosion samt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65552.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.