Hur du kontrollerar om en blåst topplockspackning på en bil

Huvudet packningen förhindrar läckage av förångad gas, motorolja och kylvätska. En blåst topplockspackning leder till kronisk motorn överhettas, oljeutspädning och en minskning av motoreffekten. Kontroll av en blåst topplockspackning kan minska risken för permanenta skador på din motor. Hur ofta huvudet packningar misslyckas varierar mellan bilmodeller. I allmänhet, för att förhindra att en topplockspackning i gott skick blåser, åter vridmoment motorn, avlopp och fyll på kylsystemet och kontrollera topplockspackning årligen. Instruktioner
1

Kontrollera oljestickan för förekomst av brunt skum. Detta tyder på vatten i oljetanken som orsakas av förbränningsgaser läcker ut i kylsystemet och är symptomatiskt för en blåst topplockspackning.
2

Notera någon frekvent blockering av din bil eller om det gör chugging ljud medan du kör. Detta är tecken på en blåst topplockspackning.
3

Kontrollera temperaturmätaren medan du kör. Om motorn är överhettad, kommer mätaren att vara i rött, och ånga kommer att komma från under huven på bilen. Om motorn är överhettad, stanna bilen omedelbart, stäng av motorn och öppna huven för att de heta gaserna att fly. Vänta tills motorn har svalnat helt innan du tillsätter vatten till vattenbehållaren och byte av kylvätska. Har bilen bogseras till närmaste mekaniker.
4

Leta efter vit ånga kommer ut ur avgasröret när du kör. Du bör kunna se detta i din backspegel. Märka om det är en söt lukt från avgasröret eftersom detta är ett tecken på att frostskyddsvätska har läckt in i förbränningskammaren. Dessa är båda tecken på att du kan ha en blåst topplockspackning.
5

Kontrollera kylaren och leta efter olja i kylvätskan. Notera eventuella skummande, gurgla eller bubblande från kylaren. Om din bil använder mer kylarvätska än vanligt, kan detta vara ett tecken på en trasig topplockspackning. Kontrollera kylaren för tecken på kylvätska om det inte bör finnas, t.ex. på tändstiften. Detta kan inträffa på grund av trycket byggs upp i kylsystemet, vilket kylvätskan att snabbt bubbla upp och bräddavlopp.
6

Ta bilen till en mekaniker som kommer att utföra en kompression test med en kompression mätare. Mekanikern kan följa upp detta test med ett tryckprov och ett cylinder läckage-down test som kan bekräfta en blåst topplockspackning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65342.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.