Hur du läser Check Engine Light på en 2001 Toyota 4runner

Från och med 1996 års modell, är fordon som säljs i USA måste ha en omborddiagnos dator, eller OBD. Den 2001 Toyota 4Runner är en sådan bil. En OBD övervakar en matris av sensorer som övervakar effektiviteten hos fordonets motor och andra komponenter. När en sensor avläsning faller utanför ett fastställt urval fångar OBD datorn informationen och slår på en lampa på bilens instrumentpanel varna föraren att "kontrollera motorn." Datorn lagrar en kod om fem tecken som kan läsas med en elektronisk skanner för att diagnostisera eventuella problem. Saker du behöver
OBD-II-kod scanner
Visa fler instruktioner
1

Skaffa en OBD-II-kod scanner som inkluderar Toyota fordon koder. Scanners säljs på auto-delar och järnaffärer. Vissa butiker kommer att hyra eller låna en scanner till kunderna.
2

Vrid bilens tändning. Anslut skannern till OBD-II diagnostik interface. Denna plugg är ungefär 2 inches lång, 1/2-tums bred med en svart plasthölje. Pluggen kan hittas under en bilens instrumentbräda, på förarsidan, inom 2 meter från rattstången. Slå på skannern.
3

Slå på bilens tändning. Följ skannerns instruktioner att läsa koden, typiskt i en LCD-skärm. Notera koden eller koderna som rapporterats av skannern. Många skannrar kommer också återställa OBD dator, som stänger av ljuset kontrollera motorn.
4

Consult publicerade listor över OBD-II-koder för att fastställa orsaken och eventuella korrigeringar för problem som orsakade ljuset till kom igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65554.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.