Hur man känner igen tecken på dåliga överraskar på en Mercury Sable

The Mercury Sable liknar Ford Taurus. Den medelstora sedan har MacPherson fjäderben i alla fyra hörnen, utom herrgårdsvagn modeller, som funktionen främre stöttor och bakre stötdämpare för upphängningskomponenterna. Den grundläggande skillnaden mellan chocker och stag är att chocken är en upphängningskomponent på egen hand, medan stagenheten integrerar spiralfjädern och är direkt fäst vid knoge. Svaga, slitna eller förstörda chocker och stöttor kan kraftigt minska prestanda och säker hantering av Mercury Sable. Saker du behöver
Bil lyft
Visa fler instruktioner
1

provköra Sable för svar på svåra förhållanden.
2

ett hårt stopp (på en säker väg eller parkeringsplats) att bestämma rebound respons Sable. Om det näsa-dyk överdrivet, kan detta bero på svaga främre stöttor.
3

Vrid ratten fram och tillbaka under körning (på en säker väg eller parkeringsplats) för att överföra vikt Sable från vänster till höger sida och tillbaka igen. Bestäm rebound svar från sida till sida. Bestäm om ljud är uppenbara, t.ex. knarrande, clunking eller gnissel. Detta kan bero på en strut eller stötar på vänster eller höger sida som är svagare än den andra. Överdriven svajar kan tyda på brister i både fram-eller alla fyra hörnen fjädring.
4

Parkera Sable på plan mark. Överför din vikt på den bakre stötfångaren och studsa bakfjädringen aggressivt. Få suspensionen gunga och släpp det sedan. Överdriven bounce (något över två rebound studsar) skulle indikera svaga eller äventyras stötar eller stöttor. Notera också om knarrande, clunking eller gnisslande ljud är uppenbara. Detta kan bero på svag stötar eller stöttor axlar, eller komprometterade stag bär tallrikar. Upprepa detta steg för den främre stötfångaren.
5

Lyft Sable på en bil hiss och visuellt inspektera ytan och slitbaneslitage av däcken. Gnugga händerna en väg över den platta av slitbanan och sedan åt andra hållet på varje enskilt däck. Ludd eller koppning av slitbanan är en tydlig indikation på överdriven studsa på den upphängningskomponent. Medan alltför ojämnt däckslitage inte alltid vara relaterad till stötar eller stöttor, kan det hjälpa att avgöra om de upphängningskomponenterna eller inställning äventyras.
6

Höj Sable upp tillräckligt högt för att komma under bilen och visuellt inspektera stöttorna och stötar. Synliga tecken på försvagade eller äventyras chocker och stöttor inkluderar väta eller caked på smuts och grus från vägen direkt i axeln av chock eller strut. Även om detta inte kan avgöra hur mycket gas som finns kvar i chock eller strut, det är en tydlig indikation på att upphängningskomponent läcker och kommer bara att pågå så länge innan äventyras passande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64051.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.