Felsökning av en Dodge Van

Om du har problem med din Dodge van, du är inte ensam. Dodge har producerat några av de mest opålitliga bilar på bilmarknaden. Kända problem inkluderar dåligt utformade A604 och 41TE transmission, som rutinmässigt misslyckas efter 60.000 miles. Problem med styrningen, driva andra problem och en allmänt dålig byggkvalitet alla pest Dodge skåpbilar. Instruktioner
1

Vrid tändningen till läge "II". Kontrollera slask i ratten. För att göra detta, vrid hjulet från sida till sida och kontrollera mängden "play" i ratten innan hjulen börjar vända. Dodge s felaktiga tie-länkhuvuden är att skylla för detta. Det bör inte finnas något glapp i ratten innan hjulen snurrar. Om det finns, måste denna fråga lösas omedelbart för om det tie-rod end raster, kommer du att förlora all kontroll över styrningen av din Dodge van.
2

Starta bilen. Shift transmissionen i växel. Om din överföring gör en slipning eller clunking buller, kan det vara så att transmissionen är låg. Dock är ett vanligare problem för undanmanöver som A604 eller 41TE växellådan för din van börjar att misslyckas, särskilt om överföringen har mer än 60.000 miles på det. Kontrollera transmissionens oljenivå genom att dra ut oljestickan av överföringen påfyllningsröret. Om det är mellan den övre och undre markeringarna på änden av pinnen, och överföringen fortfarande gör roliga ljud vid växling i enhet, då din sändning börjar misslyckas.
3

Kontrollera driften av din motor. Om din motor inte startar, kan det finnas många skäl till varför. Men om din Dodge van spontant dör en dag, och fordonet har mer än 60.000 miles på det, kan det bero på en defekt kamkedjan. Vissa Dodge skåpbilar var utformade med felaktiga timing kedjor som rutinmässigt misslyckas efter 60.000 miles. Detta kommer att kräva en ny kamkedjan att installeras på fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64331.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.