Hur vill kolla en elektrisk bränslepump

De flesta bilar på vägarna idag är utrustade med en elektrisk bränslepump. Pumpen sitter fysiskt i bilens bensintank med toppen av pumpen sticker ut för att ansluta till bilens bränsleledningar. Pumpen drar bränsle från bensintanken och skickar den till motorn så att bilen kan köra. Eftersom bränslepumpen är svår att nå, är det viktigt att på rätt sätt kontrollera och felsöka pumpen innan du bestämmer att den behöver antingen repareras eller bytas ut. Saker du behöver
bränsletryck Tänger spårvidd
Tändningslns
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera bilen för att se om den visar några symptom som bränslepumpen kan ha misslyckats. Ett vanligt symptom är att bilen stannar när du trycker på gaspedalen för att accelerera fordonet. Ett annat symptom att titta efter är att bilen vägrar starta alls.
2

reda på om din bil har rätt nivå bränsletrycket. Anslut en bränsletrycksmätaren till schraderventilen av din motor. Ventilen är på toppen av motorn. Det ser väldigt lik luftventilen på en cykel eller bil däck. När bränslet tryckmätare är ansluten, vända bilen på, låt motorn gå på tomgång och läs mätaren. Om du är osäker på vad rätt bränsletryck intervall är för din bil, rådfråga en lokal mekaniker eller ring din lokala Bilförsäljare att fråga.
3

Kontrollera om bränsle tryckregulatorn har misslyckats . Om bränsletrycket är låg, kan bränslet tryckregulatorn vara orsaken istället för bränslepumpen. Regulatorn har en bränsleledning som kör till den nära toppen av motorn. Lätt pressa bränsleledningen ansluten till regulatorn med en del tång medan bränslet tryckmätare är ansluten och motorn går på tomgång. Om bränsletrycket ökar när du pressa bränsleledningen, är regulatorn problemet, inte bränslepumpen.
4

Lyssna om bränslepumpen börjar arbeta innan bilen startar men efter att batteriet är engagerade. Sätt ditt tändningsnyckeln i bilens tändning och vrida om nyckeln tills batteriet är engagerad. Om bränslepumpen fungerar, kommer det att börja skicka bränsle genom bränsleledningar så snart batteriet är på. Var noga med att utföra detta test på en lugn plats. Om du är osäker på om du hör pumpen slår på eller inte, har en andra person lyssna på dig när du sitter i bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67191.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.