Vad händer när Kullager Gå i en Auto?

Moderna förbränningsmotor bilmotorer använder en mängd olika lager. Varhelst det finns två olika ytor gnugga eller rotera tillsammans, de är skyddade av ett lager. Stora interna komponenter, t.ex. vevaxlar och kamaxlar, inte använda kullager, eftersom dessa inte skulle överleva de påfrestningar och villkor som finns i motorn. Dessa komponenter använda en typ av fast ämne, rullningslagerfett. Många av de externa komponenter, men inte använder kullager. Buller

Ett lager som misslyckas, eller är på väg att misslyckas, ofta kommer att göra buller. Vissa lagren gör en "clunking" brus, och andra "skrika." Bullriga lager också kan tyda på bristande smörjning.
Ökad olja Föroreningar

Lager kan sakta upplösas. Detta tillåter delar av lagermaterialet kan cirkulera i motoroljan. Eftersom bärande komponenter är mycket hårt, kan de göra snabbt skada på andra komponenter, genom ökat slitage.
Vibration

När ett lager blir sliten eller skadad, blir det ofta löst internt. Detta ökar flödet av vad lagret är fäst. Den extra rörelse roterande komponent sätter upp en vibration, eftersom det inte längre är balanserad ordentligt.
Komponentfel


När ett lager är skadat till den punkt där den låser upp, eller "fryser" dess motsvarande komponent kommer att misslyckas. Detta resulterar vanligen i den låsande upp av komponenten. Detta kan förstöra andra föremål som är kopplade till komponenten, såsom remmar och fästen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68145.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.