Engine Mount Symtom

Bilmotorer är säkrade i fordonet genom ett system av metall och infästningar av gummi som håller motorn på plats men ändå kan en liten mängd av rörelse för att minska motorbuller och vibration. Med tiden dessa motorfästen blir slitna, och så småningom de kan misslyckas helt. När detta händer, det finns några klassiska symtom som förekommer och indikerar motorupphängning byte är nödvändigt. Noise

Motorfästen är ansvariga för att fästa en motor till ramen eller chassit hos en bil och samtidigt tillåta en liten mängd av rörelse. Slitna eller trasiga motorfästen tillåter stora mängder av rörelse som kan orsaka att motorn kommer i direkt kontakt med fender brunnar eller andra metallytor. Denna kontakt skapar högljudda clunking eller skramlande ljud vid acceleration och retardation.
Avgassystem Läckor /fel

En trasig motor mount kan tillåta motorn att vrida eller vicka fram och tillbaka när den placeras under en belastning. Denna vridning eller vaggande rörelse kan orsaka anslutningarna mellan motorns avgasgrenrör och avgassystemet spricker eller separat, vilket resulterar i avgaser läcker. Dessa läckor producerar överdriven avgasljudet och kan tillåta avgaserna att komma in i passagerarutrymmet i fordonet.
Skadade slangar /Bälten /Kylare

överdriven motor rörelse skapas genom trasiga motor fästen platser stress på komponenter, såsom kylarslangar, bälten och anslutningar tråd. Om förflyttning av motorn är allvarlig nog, kommer resultatet att misslyckats slangar, knäppte bälten och trasiga kontakter tråd. Motorn kan också röra sig framåt, vilket gör att fläkten att kontakta kylaren, vilket kan orsaka allvarliga skador på kylsystemet.
Stickning /Bindande Shifter eller Accelerator

vridning eller gungande rörelse som orsakas av trasiga motorfästen kan orsaka bindande trottel och shifter kopplingar som gör växling mellan växlarna och att gaspedalen svårt. I svåra fall förflyttningen av motorn kan förorsaka gaspedalen att öppnas oväntat och resultera i plötslig fordonsacceleration.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66021.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.