Hur du berätta om din CV lederna är dåliga

drivknutar, eller CV lederna, finns på de flesta varje bil och lastbil på vägen idag. De förväntas pågå i minst 150.000 miles, men om de bryter ut i deras skyddande omgivning och utsätts för väder och vind, kommer de att försämras mycket tidigare. Ålder, extrema temperaturer och kör okontrollerat alla bidrar till nedbrytningen av drivknutar och brytandet av förseglingen de är inrymt i. Både inre och yttre drivknutar behöver ses över, ofta i ackompanjemang av ett oljebyte, men den yttre CV lederna har oftast problem innan de inre på grund av vinklarna de ställs inför under körning. Instruktioner
1

Hearing klickande ljud. Ett säkert tecken på att ditt CV lederna är i nöd är att höra en pop eller klickar när du vrider. För att vara säker på CV-leden är problemet, sätta din bil i omvänd, vrid ratten hela vägen till ena sidan och tillbaka upp. Om pop eller klick ökar, behöver du en ny drivknut.
2

Utfrågning en clunk när påskynda eller bromsa. När du öka eller minska din bils hastighet och möts med en clunk, då detta kan vara ett symptom på slitna drivknutar. För att kontrollera, kör din bil i omvänd, sedan växla mellan att påskynda och bromsa. Om clunk blir starkare, är det ett tecken på att din drivknut har gått dåligt. Addera 3

Hearing ett surrande ljud. Om när du kör, du märker ett surrande ljud eller något som låter som en morrande, kan CV-leden vara dåligt. Detta eftersom det inte finns tillräckligt med olja eller smörjning runt lederna på grund av en skadad hjullager.
4

Känn en rysning när påskynda. Om det finns en rysning eller en vibration när bilen går fortare, kan det vara ett tecken på en skadad inombords dopp drivknut. Ändå kunde det också vara ett tecken på axel problem eller felaktiga fästen motor. Det är bäst att veta säkert innan du fortsätter med någon reparation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64303.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.